Oroszlánszívű Richárd angol király volt, nevét pedig az első ember-állat szívtranszplantációnak köszönheti. De ne rohanjunk ennyire előre.

Richárd kis babaként született és sokat csérogott, apja II. Henrik meg is fogadta, hogy ebből a kis nyámnyílából sohasem lesz király, amíg ő él. Ez így is történt, ám II. Henrik sem volt halhatatlan, bár a Kiskegyed horoszkópjára hivatkozva gyakran állította ezt.
Richárd igazán készült arra, hogy király lesz, gyerekként gyakorta lopta el édesapja koronáját, ami már ekkor jó volt rá, köszönhetően annak, hogy akkora feje volt, mint egy tuloknak. Életrajzírója szerint mázlija is volt, hogy nem Tulokfejű Richárd lett belőle, ahogy írja: "Az mégis csak hülyén vette volna ki magát, please!"

Apja halála után azonban Richárd végre valódi király lehetett. Ki is használta az ezzel járó előnyöket, gyakran járt kelt fel-alá az utcán jogarát forgatva és az sem volt ritka, hogy "Na ki a király?" felkiáltásokkal rohangált a városban.

Richárd szeretett utazni és habár repülője nem volt, viszont vett egy csomó lovat. Csak azt sajnálta, hogy nem pegazusok. Ezekkel a lovakkal szelte hát a tengert. Sok helyre eljutott, kedvenc utazását III. keresztes háborúnak hívta, már csak a hecc kedvéért is.

Egy ilyen utazás alkalmával jutott el a király Afrikába, ahol összebarátkozott a bennszülötekkel és megmutatta nekik országa vívmányait, például az öblítéses WC-t. Az afrikaiak csodálkoztak is, hogy hova lett a szar, míg a király csak édesdeden mosolygott rajtuk. Nagyon megszerette az afrikaiakat, leginkább a színük miatt.

Afrikai útja során történt meg vele élete legkínosabb balesete is. Éppen újdonsült barátaival ment játszani itt a fehér, hol a fehéret, amikor is pár feldühödött ezüst selyemmajmocska ütött rajtuk. Richárd nem volt elég gyors, az egyik kis szarzsák berágta magát a szívébe. A király a végsőket rúgta, azonban hála az afrikai törzs frissen diplomázott sámánának, a király túlélte a balesetet. A sámán ugyanis pusztakézzel és egy nagy durung segítségével vágta ki egy nőstény oroszlán szívét, amit szakszerűen be is ültett Richárdba. Egy darabig emiatt az esett miatt cicafiúnak szólították a királyt, akit saját bevallása szerint eleinte zavart ez az egész, de később rájött, hogy ilyen ez a fekete humor. (Később ezt Rowan Atkinson segítségével saját országában is meghonosította. - a szerk.)

Richárd ezekután visszatért hazájába és folytatta orgiáktól hemzsegő uralkodását, azonban 1199-ben bekövetkezett halála után már nem élt.

A képen Oroszlánszívű Richárd látható, aki meglepő módon hasonlít Sean Connery színművészre.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr783119957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása