A tehén egy olyan állat, amit ha a megfelelő helyen nyomogatunk akkor tej jön belőle, ha viszont nem a megfelelő helyen nyomogatjuk akkor rúg.

A tehén már évezredek óta közkedvelt ház körüli állat, amit leginkább annak köszönhet, hogy nagy és sok rajta a hús, sőt mi több a tejes trükköt is tudja. Eleinte a teheneket egyébként nem ették meg és egyébként a tévhittel ellentétben nem Mr. McDonalds volt az, aki feltalálta a tehénevést. Az igaz történet szerint a teheneket eleinte csak földművelésre, tehénviadalokra (a bikaviadal őse és a kakasviadal négylábú változata volt) és gyantázásra használták. Utóbbiról a mai napig nem derült ki, hogy egész pontosan hogy is zajlott, de egy barlang rajzon erre utaló nyomokat találtak a kutatók. 
Aztán viszont szántás közben az egyik tehén megerőltette magát, majd szörnyet halt. Gazdája nem tudta mitévő legyen, már éppen kétségbeesett volna, mikor barátságtalan keselyűk lepték el a környéket és lakmározni kezdtek a tehénből. Innen jött hát az ötlet, viszont ez nem Indiában történt.

Indiában ugyanis a tehenet szentként tisztelik (rossz nyelvek szerint Angela Merkel megválasztása óta a németek is). Az indiai népek nem bántják a teheneket de még csak pöttyöt sem rajzolnak a fejükre... bezzeg a sajátjukra.

A tehén egyébként egy növény és fenéklakó állat. Igen barátságos és ugyanakkor nagy szemű. Nagy szemeinek köszönhetően igen aranyos, ez sajnos a gonosz tehenekre is igaz, akik ezt kihasználva vegyülnek el valóban barátságos társaik között. 
Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mitől lesz egy tehén gonosz. A probléma sajnos sokkal többrétűbb annál, mint, hogy ezen a blogon megadhatnánk a válaszokat, illetve egyébként is leszarjuk.

A fiú teheneket bikáknak, a lány teheneket tehénnek, a kis teheneket pedig borjúnak hívják. Ebből született a "Néz, mint a borjú az új kapura" hangzatú mondás is, ami egyébként annyiban hibás, hogy a borjú nem csak az új kapura néz, hanem az édesanyja tehénre is.

Blogunk egyébként kiváltképpen kiáll a tehenek mellett, leginkább azért, mert a szerkesztőségünk 50% valójában tehén pásztor. De azért ez is valami.

A fenti képből jól látszik, hogy a tehenek Afrikában is megteremnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr943307546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása