A reklám egy nem is olyan régi ám de annál idegesítőbb jelenség, de azért szükség van rá, mert valamiből mindenkinek meg kell élnie.

A reklám szó az ugundai walichukua maziwa szóból származik, ami ugyan zacskós tejet jelent, de egy google fordítós félrefordítás következtében az eredeti jelentés torzult.

Reklámról akkor beszélhetünk ha valaki, valamiért, valahol, valamit, valahogy, valószínűleg valakinek, valamennyiért vagy valutáért próbál eladni, rábeszélni, meggyőzni. (ógörög definició)

A való életben reklámozni azokat a termékeket, szolgáltatásokat és nőket szokták, amelyeket pénzért értékesíteni szeretnének, haszon szerzés céljából. A reklám tehát nagyon fontos akkor ha valamit elakarunk adni, hiszen a reklám révén értesülhet a leendő vevő arról, hogy a termékünk, szolgáltatásunk, nőnk előadó.

A reklámnak több fajtája is létezik attól függően, hogy igen vagy nem. Az egyik fajta csoportosítás a reklám megtalálhatósága szerint csoportosít. E szerint a következőféle, fajta reklámok vannak:

- újság reklám
- oszlop reklám
- tv reklám
- rádió reklám
- sötétítés céljából ablakon elhelyezett reklám (egyes kultúrákban ez a redőny)
- óriás plakát

A reklámokat minőségük szerint is megkülönböztetjük, ami szerint léteznek, jó, nagyon jó, nem olyan nagyon jó és kifejezetten nem jó reklámok.

Egy friss felmérés szerint, amit még csak véletlenül sem most találtunk ki az emberek nem annyira szeretik a reklámokat, persze ez alól vannak kivételek, például a Kolosi Péter. Mindenesetre a dolog érdekes kettősége, hogy habár az emberek nem szeretik a reklámokat mégis megveszik a reklámokban hirdetett termékeket, még akár jó drágán is. Ez előtt a tény előtt értetlenül állunk.

Mint jól látható ezen a blogon is vannak reklámok, mi ebből élünk.

A fenti képen látható dagadt pipik a pingvineket reklámozzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr213312182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása