A szúnyogok mind szarháziak, ezt szögezzük le, mielőtt bármi mást is megtudnánk ezekről a lényekről. Vérszívók és vért szívni csak a rohadékok szoktak. Aljas módon támadnak az emberre, szinte csendben és csak akkor zümmögnek a hallójáratokba, ha az ember éppen alszik.

A szúnyogok az egész világon elterjedtek és a legjobban az amerikaiak utálják őket, mert ők kövérek és ezért nagyobb a felületük. Nagyobb felületet pedig könnyebb megcsípni, ezt használják ki a szúnyogok is. Agyafúrtak, mi?
Fontos tudni, hogy csak a nőstény szúnyog szívja a vért... ez mondjuk más fajoknál is megfigyelhető jelenség (gonosz kacaj - a szerk.)

A szúnyogok tudnak repülni. Így mondjuk könnyű másokat megtámadni. Viszont az a szerencsénk, hogy a szúnyog lassú, bár gyorsabb, mint egy csiga. De a csiga nem is tud repülni, csak ha eldobják.

A szúnyogoknak van egy leggonoszabb fajtája: a moszkító. Na ők még nagyobb szarháziak, betegségeket terjesztenek és csecsemőket erőszakolnak meg.

Annak ellenére, hogy a szúnyogok ilyen körmönfontak könnyűszerrel eltudunk velük bánni. Példának okáért: leüthetjük őket, ez nekik annyira fáj, hogy belehalnak. Használhatunk szúnyogok elleni dezodort is, amivel ha lefújjuk a szúnyogot akkor meghal. Ha esetleg nem válna be ez a módszer, akkor használjunk öngyújtót és annak lángjába fújva próbáljuk meg megperzselni a kis geciket. A szúnyogok szárnyát kitépni viszont nem szép dolog, ilyet csak az agyalágyultak csinálnak, ne alacsonyodjunk le az ő szintjükre.
A szúnyogok elleni védekezés egyik szimbóluma a szúnyogháló.

A szúnyogok képesek szaporodni, hogy rohadnának meg. Leginkább vízpartokon, víz közelben teszik mindezt, úgy hogy rettegjetek nudisták.

A szúnyogok támadását egyébként szúnyogcsípésnek hívjuk. Arra jó a Fenistil.

Aki szereti a szúnyogokat az hülye.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr443039791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása