A kacsa egy olyan állat, aminek van szeme, ezért lát. Egyébként a madarak közé tartozik és nagyon ügyes, hiszen sétálni, úszni és repülni is tud, tehát már csak az űrutazás van hátra nekik.
A kacsák hápogással beszélgetnek egymással és azokkal, akik vették a fáradtságot és megtanulták a hápogás jelrendszerét. De kevesen vagyunk ilyenek.

A kacsa további ismertető jegyei közé tartozik, hogy lélegzik, szárnya van és ha úgy tartja kedve akkor lubickol. Persze ez alapján nem lehet beazonosítani egy kacsát, ezért jól eltudnak vegyülni, még az elefántok között is.

A kacsák legősibb ellenségei a kacsa vadászok.
A kacsa vadászok kacsákra vadásznak. Róluk ugye azt lehet tudni, hogy a pöcsük viszonylag kicsi és ettől nagyobbnak érzik, de ez csak érzéki csalódás.

A kacsák tojással szaporodnak. Az anya kacsa a saját test melegével melegíti a tojásokat, amik aztán egyszer csak kikelnek. Így lesznek a kis kacsák, amik elég aranyosak. Bizony.

Ezek a kedves állatok eléggé szeretik a vizet. Jól el vannak ott, még talán halakat is esznek, de lehet, hogy azok a medvék. A kis kacsák szépen sorban követik az anyukájukat és totyognak a világ négy tája felé.

A kacsák egyik fajtája a vadkacsák, akik V alakban repülnek. A legboldogabb az első kacsa, hiszen ő a kacsavezér és menő is, mert még a kisebb testű madarak, mint például a verebek is irigykedve nézik őt.

A kacsák másik fajtája a házi kacsák, ezeket a tojásuk miatt találták ki és ha már nem tojik, akkor jól levágják és megeszik, persze a kacsák tisztában vannak ezzel, hiszen egy szót sem szólnak.

Ezeknek az állatoknak csőrük van, ezt nevezik kacsacsőrnek, erről már volt szó ezen a blogon, szóval ezt most nem is nagyon erőltetném, a lényeg, hogy vigyázzunk azokkal a kacsákkal akik felénk kapnak. A jól irányzott kacsapofán rúgás hatásos fegyver lehet az ilyen kis buzi kacsák ellen.

Fontos tudnivaló még az is, hogy a kis kacsák sokkal de sokkal aranyosabbak, mint a nagy kacsák, vagy mint a bivalyok. Ezt kihasználva próbálnak az emberek bizalmába férkőzni, így kerülve el azt, hogy a levesben végezzék. Pechjükre a gazdasszonyok leszarják ezt és előbb vagy utóbb úgyis a levesbe teszik őket. A kacsa ott nem szeret.

Az átlagos kacsák akkorák, mint egy átlagos kacsa. Kedvenc viráguk a pitypang és szabadidejükben szívesen fonnak kosarat kiváltképpen hajlékony fűzfa ágakból, csak úgy a saját maguk szórakoztatására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A kacsák között sem ritka az öngyilkossági kísérlet, bizonyíték erre a fenti kép is.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr153096449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása