A teknősök igen kedves állatok, de sokáig élnek, hogy rohadnának meg. Ez biztos azért van, mert lassan mennek, és ahogy a mondás is tartja lassan jársz tovább érsz. Ezt valószínűleg a teknősök találták ki.

A teknősöknek sok fajtájuk van, a kicsitől egészen a nagyig. Viszont nem kell félnünk, a teknős sosem támad emberre, bár nem tanácsos a páncéljukat kopogtatni, azt nem annyira szeretik.

Igen, a teknősöknek van páncéljuk, ez veszi körbe őket és olyan ügyesek, hogy a lábukat és a fejüket akár bele is tudják bújtatni a páncéljukba. Ezt csinálja utánuk valaki. Nem könnyű. Ennek a páncélnak köszönhető az, hogy a teknősöket nem könnyű megdobálni kaviccsal, ugyanis ők ebből semmit se éreznek. Gondolhatnánk, hogy igen, a természet szeszélye, de ez nem az. A teknősök szánt szándékkal növesztettek maguknak páncélt az évszázadok során.
Hiszen a teknősöket gyakran nevezik teknősbékáknak. Bizony, a békákból fejlődtek ki, sok-sok szteroidnak és hatalmas akarat erőnek köszönhetően.

A teknősök leginkább növényekkel táplálkoznak, de a tudósok láttak már szarvasmarhára támadó teknőst is, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az egy horrorfilmben volt és egyébként is a tehén győzött.

Ezek a kis állatok annyira kedvesek tudnak lenni, hogy ma már sokan hobbiállatként is tartanak teknőst, hiszen előnyös: nem eszik annyit, mint egy disznó, nem dörgölőzik, mint egy macska és nem szarik nagyot, mint egy ló. Praktikus kis állat, igazából semmit nem csinál, csak van.

A teknősökről fontos tudni, hogy tojásokkal szaporodnak, de előtte szexelnek. Én már láttam olyan videót, amin teknősök szexelnek. De csak egyszer. Elég is volt.

Mint már említettem a teknősök jó sokáig élnek, bár lehet ezt azért hisszük, mert a döglött teknős alig különbözik valamiben az élőtől.

Végül pedig íme egy kép szexelő teknősökről:

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr13111290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása