Sokan azt gondolják, hogy a jeti nem is létezik, pedig de és az állatok közé kell sorolnunk, mert bizony nem fotoszintetizál. A jeti egy nagyon nagy állat, olyan, mint az ember, de mondjuk szőrösebb és sokkal vadabb. Bár utóbbi tény nem bizonyított, mert hát Sylvester Stallone-t többet látták gépkarabéllyal rohangálni, mint a jetit.

A világ lakosságának nagy része egyébként kételkedik a jeti létezésében, mások viszont állítják, hogy találkoztak vele. Az igazságot talán sohasem fogjuk kideríteni, de a blog szerkesztői hisznek ezen állat létezésében, főleg a kis Ho-Ping, aki mondjuk a blogra még soha nem írt, mivel egy tibeti hegymászás során mindkét karját leszakította valami fura vadállat, de azért a szerkesztőség nagy része szereti őt simogatni.

A kutatók szerint a jeti elég magas, ezért kiváltképpen ügyesen tudja felrakni a csúcsdíszt a karácsonyfára, két lábon is képes járni, szőrös, és cserfes tibeti háziasszonyok szerint sokat iszik, de lehet, hogy az csak a férjük volt, tették hozzá somolyogva. A kínaiak az 1980-as években kezdték el jobban tanulmányozni a jetit, mivel addigra Mao Ce-Tung is meghalt és nem volt, aki baszogassa őket.

A tanulmány során arra jutottak, hogy a jeti bizony van, vagy ahogy ők mondják: "Toá Ti csiotá!". Pár tanáccsal is ellátták a  jetivel találkozókat. Például fontos, hogy ha meglátjuk semmiképpen ne fussunk el előle, mert úgyis utol ér, vagy a horrorfilmekből ellesett technikával élve a semmiből előttünk terem. A legjobb, amit tehetünk, ha étellel kínáljuk, a kedvencük a friss tehén hús, úgy hogy mindig legyen nálunk tehén. Bár az utóbbi részt, az indiai kutatók cáfolják.

Gyakori kérdés az is, hogy Magyarországon van-e jeti. Egyesek szerint Kövér László is mutat hasonlóságokat ezzel az élőlénnyel, de Szíjjártó Péter szerint nem is, ahogy ő mondja: "Laci csak cuki."

Mindenesetre óvakodjunk. Este 10 után semmiképpen ne sétáljunk árnyékos, megvilágítatlan helyeken, már csak a szatírok miatt se. De ha esetleg mégis szembe találkoznánk egy jetivel nem kell megijednünk. Ho-Ping tanácsa a következő: "Te dőlni előre, pucsítva és szorítani össze fogad, így hamarabb túl lenni rajta. Hinni el!"

A mellékelt képen is jól látható, hogy a jetik nem annyira szeretik, ha fényképezik őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr343203921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása