A számháború egy, a neve ellenére meglehetősen békés játék, a katonáskodásra vágyó fiatalok igényeinek kielégítése végett. Ennek ellenére a pacifista szülők megrögzötten ellenzik ezt a játékot és legszívesebben keresztre feszítenék és meghámoznák azt aki találta. Pedig egy valóban békés és szerethető játékról van szó.
 
A játékhoz minimum sok, de inkább több kis pajtás, játékostárs szükségeltetik. A játékosok két csapatba állnak, lehetőleg úgy, hogy a csapatok létszáma ugyanannyi főből álljon, mert más különben az köcsögség. Miután pedig kettéosztódtak a homlukakra kell helyezni a játék lényegét képező számozott táblácskákat. 
 
Célszerű hogy a két csapat különszínű táblácskát használjon, mert más különben lófaszt sem ér az egész. A játék úgy a legjobb, ha legalább négyjegyű számokat használunk, vagy olyanokat, amiket mások nem is ismernek.
 
A játék során szükségünk lesz még egy terep helyszínre is. A kiválasztás során ideiális helyszín lehet a kert körüli környezet, a szeméttelep, a még használatban lévő temető, vagy akár az erdő is. Persze minedegyik helyszínnek meg vannak a hátrányai és az előnyei is. Hiszen az erdőben a játékosok könnyen telemehetnek kullancsokkal, ami pedig halált is okozhat, ha például zongoracipelés közben pottyan a fejünkre. De hát veszély nélkül nincs élet. 
 
Miután meg van a helyszín és a játékosok fejének elülső részére is felkerültek a számokat jelző számozott táblák máris kezdődhet a játék. A játékosoknak a szélrózsa minden irányába kell szétszéledniük és elbújniuk a másik csapat kis köcsög tagjai elől.
 
A vadászat pedig ezzel meg is kezdődik. A kis suttyóknak a terepen kell kommandózniuk és ellenfelüket a homlokán található szám hangos beordításával, vagy gépkarabéllyal tudják "kivégezni".
Aki meghallja a fején lévő számot ki esett a játékból és majd jól körbe röhögik azok, akik később estek ki. 
 
A játék egészen tart, amíg az egyik csapat tagjai el nem fogytak, vagy amíg anyu és apu azt nem mondja, hogy "Elég legyen ebből a hülyeségből!"
 
Ha valaki már nagyon sokat játszott számháborút, és egy picit már kezd a töke is ki lenni, akkor egy-két apró trükkel könnyedén fel lehet dobni a játékot. Nézzük mik is ezek az apró ám, de annál jobb trükkök.
 
1. A medve csapdák, taposóaknák
 
A játékot meg lehet bolondítani és élethűbbé lehet tenni egy-két speciális eszköz segítségével. Ezeket az eszközöket viszont már a játék megkezdése előtt el kell helyezni a játékra szánt területen. Ilyen kis eszközök lehetnek a medvecsapdák, tehetősebbek esetében a hadászati célokra is használt taposóaknák, de az esetlegesen előforduló pocsolyákba vezetett áram is nagyszerű lehet.
 
2. Számok helyett valami más
 
A táblára írt számok helyett dolgozhatunk valami egyedi feliratozással is. Számítástechnikusoknak például ajánljuk azt megoldást, melynek során kettes számrendszerbeli számok kerülnek fel a táblára, viszont bekiabálni már 10-es számrendszerbeli megfelelőjüket kell. 
Kiváló változtatás lehet, ha számok helyett állat neveket, vagy pornószínésznők nevét írjuk a homlokunkra, bár utóbbi esetében a kiejtés nem mindig egyértelmű.
Ezen kívül természetesen színeket is írhatunk a homlokunkon lévő táblára, sőt akár különböző ételeket kenhetünk rá, aminek bekiabálásakor még az étvágyunk is megjöhet.
 
3. Vadászidény kellős közepén
 
Amennyiben erdei helyszín mellett tesszük le a voksunkat érdemes a játékot, már csak az izgalom kedvéért is, a vadászidényre időzíteni. Ez esetben mindenképpen kerüljük az éles, világító színeket. Ez a módszer már csak azért is jó, mert a csapatokat a közelben lévő vadászok is segítik a mielőbbi győzelem érdekében.
 
A fenti képen Hunvald György éppen azt meséli a Music Television mikrofonjának, hogy ő is szeret nagy számokkal háborúzni, de abból mondjuk már volt baj. 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr403251320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása