A víziló egy nagy állat, de kedves, mert csak növényeket eszik. Erre sokan azt mondják, hogy: "Nahát, pedig megbírna enni egy lovat is." Ezek az emberek nem gondolnak bele abba, hogy ez badarság. Hisz a ló és a víziló névrokonok. A meglepő dolog viszont az, hogy más közös nincs is bennük. Bár mindkettőnek van szeme. De az a hangyának is van.

A vízilónak természetesen többfajtája is létezik, de ebbe már csak azért se megyek bele.

Ez az állat Afrikában és az állatkertekben honos. Könnyen felismerhetjük arról, hogy a vízben van és mozgatja a füleit. Persze ha nem mozgatja attól még lehet víziló, de ha siklik akkor az anakonda, akkor pedig baj van.

A víziló tud szaporodni is, de ahhoz egy vízilófasz is kell. A kis víziló a vízben születik meg. Érdekes dolog, hogy a víziló hamarabb tanul meg úszni, mint járni, vagy repülni. 

 

 

A vízilovak körében is megjelent a pedofília. A kép is ezt bizonyítja.

 

 

 

 

 

 

A kifejlett állat, akár jó nehéz is lehet, ezért vigyázzunk ha vízilovat emelgetünk, meg is szakadhatunk. 
A víziló egyébként gyorsabban szalad, mint az ember, tehát jó, hogy növényevő és nem emberre vadászik. Egyébként egy igazán békés állatról beszélhetünk. Csak akkor folyamodik erőszakhoz, ha veszélyben érzi magát, ha elzárják a vízhez visszavezető utat, vagy ha dagadtnak csúfolják. 

Érdekesség, hogy egyes afrikai országokban a rendőrség vízilóbőrből készült korbácsokat használ. Ez a faji ellentét már régóta húzódik. De a vízilovak - nyugodt természetükhöz híven - a "Hülye niggerek!" bekiabálásoknál nem mentek messzebbre.

A víziló elég sok időt kibír a víz alatt, szóval nem érdemes velük versenyezni, mert mindig nyernek, aztán pedig még a nyelvüket is nyújtogatják.

A víziló addig él, amíg meg nem hal.

 

 

 

 

 

 

 

Kétségbeesetten fuldokló víziló. Ha nem ér le a lábuk bizony ők is kétségbe esnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr63024685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása