A lóbogár se nem ló és se nem bogár. Na jó, bogárnak bogár. A lóbogár azért kapta ezt a nevet, mert tulajdonképpen majdnem akkora mint egy ló. Brit tudósok azt is megállapították, hogy egy előttünk lévő lóbogár és egy tőlünk 78 és fél méterre lévő ló pont ugyanakkorának néz ki, ergo a lóbogár a lónak 78 és feled része.

Viszont fontos tudni, hogy a lóbogár és a ló közötti hasonlóságok ezen a ponton még nem érnek véget, hiszen van még pár. Például a lóbogár is összeszarik mindent, csak mondjuk az nem annyira látszik, valamint az is hasonlóság, hogy időnként a lóbogarat is illik megpatkolni. Erre természetesen külön szakemberek szakosodtak.

A lóbogár egyébként egy kártevő, ezért fel is merülhet bennünk az, hogy akkor minden bizonnyal a lóbogarak a Parlamentben élnek. Pedig nem, oda csak a kósza példányok, na meg persze az országgyűlési szempontból fontos lóbogár biztosok kerülhetnek be.

A lóbogár ezért hát úgy döntött, hogy a mezőn és a földeken folytat kártevő életmódot. A földművesek, farmerek illetve parasztok nem is nagyon szeretik a lóbogarat, hiszen mindenfelé csak megrágcsál mindent, de legfőképpen azt, amit nem kéne.
A lóbogarakat ezért irtani kell - na de persze erről a lóbogaraknak teljesen más a véleménye. Nyílt levelükben nyíltan szidták a gazdákat és kérték az ombudsmant, hogy tegyen már valamit, de az meg nem tett.

Lóbogárnak lenni tehát nem túl egyszerű. Az emberek vadásznak rájuk, összességében elég undorítóan is néznek ki, na meg ugye a farkuk se akkora, mint druszáik farka.

Ennek ellenére meg kell jegyezni, hogy a lóbogarak igen kedves és jámbor állatok. Tartásuk igen sok mosolyot és örömöt okozhat annak, aki erre adja fejét. A lóbogár hosszú évekig is el él, és őszintén szólva nincs is szebb állat, mint egy apró, pici, most született lóbogár bébi, akit mi taníthatunk meg járni.

A fenti képen Szűcs Béla, az egyik leghíresebb lóbogár látható.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr113231649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása