A nyúl egy a varázsló kalapjában élő állat. Minden varázslónak van nyula, de nem minden nyúlnak van varázslója - ahogy az ősrégi közmondás is tartja.

A nyúl általában igen békés állat, persze a vérnyúlra ez egyáltalán nem jellemző, de az úgyis csak a Monty Python utópisztikus fantáziavilágában létezik. Vagy mégse? Merülhet fel a kérdés, de ne merüljön, mert válaszokat sajnos nem találunk.

A nyúlt más néven nyuszinak is szokták nevezni és a kis gyerekeket azzal hitegetik, hogy ő tojja a húsvéti tojásokat. A helyzet az kedves gyerekek, hogy ez egy szemen szedett badarság. Az valóban igaz, hogy a nyúl hajlamos a végbélén át történő ürítésre - szakszóval élve a szarásra - de az semmiképpen nem igaz, hogy a végtermék színes csokitojás formájában kerül a nyúl alá. Az bizony nyúl szar, amit pedig nem tanácsos megenni, bár Gordon Ramsay szerint gazdaságosabb dekorációs elem, mint mondjuk a francia drazsé, még akkor is, ha csak egyszínű.

A nyulakat könnyű felismerni az állatkertben, hiszen a ketrec előtt kis táblával jelzik, hogy ha a ketrecben nyúl van. Ennek ellenére a természetben is könnyen felismerhetjük hatalmas füleiről és arról, hogy répát majszol.

Aki volt már nyúl az tudja, hogy a nyulak vidám kis jószágok, elég barátságosak is, ennek ellenére néha félnek, azaz gyávák. Ez alapján terjedt el a "Gyáva, mint a nyúl"  közmondás, amit a nyulak kikérnek magunknak és a lázadás jeleként röplapok formájában saját közmondásukat terjesztik egymás között, ami így hangzik: Hülye közmondásokat talál ki, mint az ember.

A nyulak jellegzetessége, hogy nagyon gyorsan szexelnek, bár kicsi a farkuk. Rocco persze ennek örül, hiszen más különben ő is nyúl lenne.

A nyulat tartani is szokták. Ez egy igazán felelősség teljes munkakör, hiszen ez esetben gondoznunk, simiznünk és végül megennünk kell a nyulat. A nevelés során a nyulat sokszor meg kell etetnünk, de nem a kutyával. A nyulak nagyon szeretik a frissen csapolt vizet, de a vörösboros kóla is jó hatással van a vérképükre. Eledelként leginkább a pacal, a véres hurka és a here jöhet számításba. A kezdő nyúl tenyésztők kedvéért, azért szögezzük le, hogy nem a férfi here. Amiatt aztán igazán kár levágni, akármit is írnak a szakkönyvek.

Végül pedig emlékezzünk meg a a nyulak kedvenc találós kérdéséről a "Meddig nyúl a nyúlról?" A helyes válaszokat az enaztantudom@gmail.com címre küldhetitek, a tárgyba mindenképpen írjátok bele, hogy "Úgyse nyerek semmit, mert ez egy spúr blog!". A helyes megfejtők között két és fél perc boldogságot és egy nyulas háttérképet sorsolunk ki.

A fenti képen jól látható, hogy a társastánc a nyulak körében is nagy népszerűségnek örvend.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr323160881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása