A disznó egy röfögős állat, elég keveset repül, ám de annál többet eszik. Könnyű felismerni hasáról és a huncut fényről, ami mindig a szemében ugrabugrál.

A disznót leginkább a húsa miatt tartják, de a tejét is szeretik, abból készül a disznósajt.

A disznó egy igen különleges állat, hiszen szeret a saját szarában fetrengeni, no persze mint jól tudjuk az ember is képes annyit inni. Ennek ellenére azonban a disznó igen rokonszenves is lehet, sokan magukra ismernek ebben az állatban és ez nem lehet véletlen.

Már csak azért sem lehet véletlen, mivel, hogy a disznó anatómiailag eléggé hasonlít az emberre, a nők szerint a férfiakra különösen, de ne higgyünk az efféle szóbeszédeknek, valóság alapjuk úgyse nincsen.

A disznó táplálkozását tekintve mindenevő, bár legfőképpen a moslékot szereti, hiszen azt aztán derűsen nyammogja be a kis pofikájába. Fontos tudni, hogy a disznó sohasem böfög, kivéve ha esetleg mégis. A disznó nem tud késsel villával enni, ezért a száját használja erre és hatalmas nyelvével habzsolja eledelét.

Elég kíváncsi állatról van szó, hiszen gülü szemeivel mindig jól felméri a terepet és érdeklődve tekint mindenre ami mozog, vagy arra is ami nem. A disznó félék sohasem ölnének embert, már csak elvből sem, bár erről Zrínyi Miklósnak biztos más a véleménye. Ezt az állatot igen nehéz felbosszantani, de tudósoknak már sikerült kísérleti körülmények között olyan helyen megfogni egy disznót, amitől az mérges lett. Most biztos mindenki a disznó farkára gondol, pedig nem kéne.

A disznó a disznóvágások közkedvelt alakja, úgyis mondhatnánk, hogy disznó nélkül nincs disznó vágás, bár lehet annyi pálinkát inni, hogy a disznó hiánya ne tűnjön fel. Ezt viszont csak mindenki saját felelősségére próbálja ki. A disznó vágás folyamán a disznót a hurkába töltik, meg egy picit a kolbászba. A szemérmetlenek még a vérét is megisszák.

A disznót azért nem érdemes levágni, mert sok boldogságot okozhat ám. Ez alól persze kivételt képeznek azok a disznók, akik megszöknek az ólból. Velük aztán sok a baj, hogy rohadnának meg.

A disznó addig él, amíg le nem vágják.

A mellékelt képen jól látható, hogy a disznók is szeretnek kacéran kacsintani.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr273137332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása