2011.10.30. - A nap szava: adó by Csabi87

Az adó egy 3 betűs szó, ami soha nem jelent jót, kivéve ha esetleg mi szedjük. Ugyanis ez a 3 betűs szó olyan terhet jelent, amelyet az állam vagy nem az állam ró ki az állampolgárokra vagy nem az állampolgárokra. Egy biztos adóra szükség van.

Szükség van rá még hozzá azért, hogy egy ország működni tudjon és hogy a politikusok és megtudjanak élni, meg persze mások is, hiszen ez alatt nem azt értjük, hogy a politikusok lopósak lennének. Ez bizony nincs így és sose nem is lesz.

Az adónak természetesen több fajtája is létezik, ennek pedig a "Jóból sosem elég!" elv képezi az alapját. Adók igazából már régen is voltak, sőt volt olyan adó is, amit a földesúr, a király természetben szedett be a szegényektől, de leginkább a nőktől. Azért jó, hogy ez már ma nincs így. Vagy nem?

Az adó egyébként egy olyan dolog, ami folyamatosan növekszik, bár ezt többnyire próbálják titokban tartani. Ezenkívül az is jellemző, hogy az adók fajtája percről percre gyarapszik, ami persze túlzás, de hát sajnos nem is annyira.

Magyarországon újabban apró kis problémák is vannak az adóemelésből, amik igazából nem is számottevőek, hiszen az adóemelés nem érinti azokat, akiket érint, állítja a kormány.

Arra a kérdésre, hogy "Mit gondol a jelenlegi magyar kormány adóemelési és egyéb megszorításbeli politikájáról, he?" Szijjártó Péter kormányszóvivő asszony úr, azt felelte, hogy: "Ugyanmár!"

Az adóval kapcsolatban egyébként érdemes megemlíteni a gonoszokat is, akiket csak adócsalóknak hívnak.

A fenti kép jól szimbolizálja a kis hazánkat, csak az IRS helyett HUN-nal, meg a kék-fehér-piros helyet piros-fehér-zölddel, de sajnos a grafikusaink sztrájkolnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr703317416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása