A medve egy jócskán nagy és jócskán szőrös állat, de ha ez a leírás a szomszédunkat is jellemzi, még ne legyünk biztosak abban, hogy medve. Csak ha brummog.
A medve leginkább az erdőben él és barlangokban lakik, de ettől függetlenül a cirkuszokban is előfordulhat. A cirkuszi medvék nem olyan boldogok, mint vadon élőtársaik, bár nekik legalább nem kell tökölniük a vadászgatással. Bizony, a medvék ugyanis vadásznak és így szerzik meg táplálékukat. Puska és íj híján hatalmas mancsukat és furfangos tudományukat használják a vad elejtésére. A medve nem lesből támad, mert olyan nagy, hogy el se tud bújni, ezért vadul rohangál amerre a lába viszi. Vannak állatok akik már ennek láttán meghalnak, a többit meg agyon tapossa.

Ebből is láthatjuk, hogy a medve egyáltalán nem kedves állat, pedig az óvodában ezzel hülyítik a gyerekeket. Ezért azok meg kitalálták, hogy macinak hívják ezt a jószágot, mert, hogy az olyan aranyos. Nem tanácsos tehát medvéket és gyerekeket összerakni, ugyanis nem lesznek békességben, sőt mi a több a medvék lehet jól megpározzák az addig ártatlan gyerkőcöket. Melyik szülő akarná ezt?

Ha a természetben találkozunk a medvével a legjobb, amit tehetünk, hogy halottnak tetetjük magunkat. A medve ugyanis elég hiszékeny állat. Erre jó példa némelyik nyuszikás vicc, ahol a nyuszika, jól átbassza a medvét. Ezek a viccek bizony a szikár valóságon alapszanak.

A medve annyira ügyes, hogy ha akar tud fára mászni, sőt biciklin fejen állni is, de erre elég nehéz rávenni őket, igen kényes a természetük.
A medvék szőre a testükből nő ki, ezt nem tanácsos húzgálni, mert a medvék ezt egyáltalán nem élvezik, még akkor se ha váltig állítják, bár ilyet csak a szado-macók tesznek.

A medve kedvence a málna és a hal, illetve a málnás hal, valamint a halas málna. Az utóbbi kettő viszonylag ritkán található meg a természetben, de mint már említettem a medvék jó vadászok.

A medvék a filmekben is igen kedvelt alakok, bár megtévesztően ott is barátságos szőrmóknak állítják be őket, és okosan nem mutatják azokat a részeket, ahol a stáb egyes tagjainak arcát tépik le, ez a vadállatok.

A medvék egyébként jellegzetes brummogó hangot adnak ki, illetve néha a zsákmány megtévesztése végett letört bükkfa ágakat és megsebesült erdei pintyeket is képesek utánozni. Mindkettő elég jó trükk, érdemes elsajátítani őket.

A fenti képen egyébként jól látható, hogy a medvék igencsak szeretik a vízi mókákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr383134858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása