A macska egy házi állat. Négy lába van, és egy farka (a fiú macskának kettő). Bár ettől még ló is lehetne, de nem az, mert a macskának nincs sörénye. Különös ismertető jegye, hogy nyávog, még hozzá így: miáú. Amelyik macska nem így nyávog az hazudik, legyünk drasztikusak az ilyen macskákkal szemben, nem várhatunk tőlük semmi jót.

A macskának többféle elnevezése is van, ilyen például a cica és a "Te rühes dög" is.
A macska, mint olyan nagyon népszerű állat, az egyiptomiak például szentként tisztelték, az olaszok pedig megeszik őket. Nem is kérdés, hogy az egyiptomiak, vagy az olaszok büdös bunkók-e.

A cica többféle színben is létezik. A konyhabútorokkal ellentétben a macska színét nem mi választjuk ki.
A fiú macskát kandúrnak hívják, a lány macskát meg kocának.
A macska egyébként a világ minden részén elterjedt, kivéve arra, amerre nem. Fontos tudni, hogy a macska szárazföldi állat, a víztől fél is, ez persze mondjuk nem túl higiénikus. Az olaszok ennek ellenére mégis megeszik őket... na ja... ez megint őket minősíti. A macska repülni se tud, bár meg lehet úgy rúgni. De az állatkínzás lenne és nem vagyunk mi olaszok.

A macskák bagzás útján szaporodnak.

A cicák egyébként valóban elég népszerűek, bizonyíték erre a Cirmos cica, haj kezdetű bűnügyi történet is, amelyben a főhős egy macska, akit vajlopással vádolnak.

A macska szereti a tejet, főleg a mesékben, de igaziból is, bár megfosatja őket egy picit, de mivel perverzek élvezik.

A macskákra jellemző az, hogy bajszuk van. A lány macskáknak is. Ez náluk teljesen normális, ezért nem kell őket elítélni, ellentétben a gárdistákkal.

Egyébként a közhiedelemmel ellentétben a macskák nem erőszakolják meg a gazdikat miközben azok alszanak. Habár a buzikat tényleg nem szeretik. Csak télen, mikor fáznak.

Állítólag a macskáknak hét életük van, de ez még a buddhizmusnál is nagyobb marhaság.

A macska sok rajzfilmben is előfordul, például a Garfieldban, bár az nem is rajzfilm.
Fontos tény, hogy a macska nem szereti az egeret, csak megenni. Az olaszok meg a macskát eszik meg. Ergo az olaszok megennék az egeret is, csak ők nem tudják elkapni. Bizony. Na kik a gusztustalanok?

 

 

 

 

 

 

 

 

 






A képen látható macska éppen gonoszan néz. A kis geci.

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr623033206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása