Új rovatunkban a különféle házimunkákat ismertetjük meg a kedves és kevésbé kedves olvasóinkkal. 
Először is fontos tisztázni, hogy a házimunkára minden háztartásban és háztartás körül szükség van. A házimunkát mindenkinek csinálnia kell, mert aki nem csinálja az egy majom és az illetőt hamarosan körül veszi a fertő. A fertő nem jó, kivéve ha a tóról beszélünk, de az is csak a madaraknak jó, meg a szemnek.
 
No de akkor következzen alássan a mosogatás.
 
A mosogatás az egyik legnépszerűbb házimunkák egyike, a család minden tagja által elvégezhető, kivételt képeznek ez alól a csecsemő jellegű személyek és az elég kis babák. Viszont amelyik gyerek már tud állni, azt nyugodtan oda állíthatjuk a mosogató elé (akár a szék tetejére pakolva a kisgyermeket), hadd tudja meg mi az a munka és a kemény élet.
 
A mosogatás az étkezés során szutykossá vált, vagy csak úgy szutykossá vált tányérok, villák, bögrék, kanalak, kések, kisebb edények, nagyobb edények, főzőedények, edényszerű képződmények és egyéb konyhai nem elektromos eszközök kisuvickolása.
A modern technikának köszönhetően ma már mosogató gépeket is használhatunk, de amellett, hogy ezt csak a hülye sznobok és a kis kényesek csinálják, még erkölcstelen is. Mosogatni ugyanis a kezünkkel kell, hisz azzal érhetjük el a legjobb hatást.
 
A mosogatás megkezdése előtt célszerű az elmosogatásra szánt tányérokat, villákat, bögréket, kanalakat, késeket, kisebb edényeket, nagyobb edényeket, főzőedényeket, edényszerű képződményeket és egyéb konyhai nem elektromos eszközöket a mosogató közelébe cipelni és ott halomba gyűjteni. Logikus, ha a kisebb eszközöket tesszük előre, hogy majd ezekkel kezdjük meg a mosogatást.
 
Miután ezzel meg vagyunk keresnünk kell egy kellően nagy valamit, ami ilyen tálszerű és belefér a mosogatóba, de éppen csak. Ezt aztán kellemesen meleg, de nem langyos vízzel töltjük fel, töltés közben mosogatószert spriccelve az edénykébe. Fontos, hogy a mosogatószert semmiképpen se együk/igyuk/kóstuljuk meg, akkor sem ha nagyon szép a színe!!! 
 
Ezután már csak a felhalmozott készletek elmosogatása van hátra, ami a mosogatás legidőigényesebb része. Figyeljünk arra, hogy mindent szép tisztára mossunk és eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket is, mert ha nem tesszük, akkor az undorító. 
A tányérokat például célszerű körkörös mozdulatokkal sikálni, a villákat pedig nem.
A kés elmosása során mindig vigyázzunk arra, hogy meg ne vágjuk a saját vagy a környezetünkben élők akármijét. 
 
Mikor is már mindent szépen elmosogattunk és csillog az összes minden, akkor a mosogató edényünket is elmossuk, a szivacsot kiöblítjük, valamint a mosogató környékét is fényesre csináljuk. Még a csapot is. Ha pedig ezzel is megvagyunk, akkor készen vagyunk és mehetünk lustálkodni, pihenni, vagy újabb házimunkát véghez vinni.
 
Mai rovatunkban tehát a mosogatást tanultuk meg, napokon belül pedig újabb érdekes házimunkát sajátíthatnak el azok, akik olvasgatják a blogot. Akik nem, azok meg éljenek csak a fertőben. Pffff...
 
Az alábbi képen látható asszonyok éppen mosogatnak, hogy aztán a férjük majd szexeljen velük egy jót.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr123240866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása