Ismét egy "b" betűs szó, viszont elárulhatom, hogy ez csak a véletlen műve, nem a "b" a kedvenc betűm, már csak azért sem, mert az én nevem "cs"-vel kezdődik.

A bödön egy ételtárolására szolgáló fa vagy cserépedény, aminek még teteje is van. Igen praktikus és könnyen lakásunk dísze lehet, ez alól csak a ronda bödönök a kivételek, ezeket nyugodtan vágjuk hozzá ahhoz, aki adta. Megérdemli. 

A bödönben régen főként zsírt tartottak, ez volt a zsíros bödön. Jellemző, hogy a bödönt arról nevezték el, ami benne volt. Valljuk be ez igen logikus ötlet volt, még akkor is ha esetleg valami zsidó találta ki.
A bödönt könnyű összetörni, főleg kalapáccsal.

A tévhittel ellentétben az Ödön férfi név nem a bödön szó "b" nélküli változata, ezt csak azok a kis hülye faszok találták ki, akik az óvodában piszkálták a kis Ödönkéket. Tőlük ezúton is szeretnék elnézést kérni, még akkor is, ha megérdemelték, mert hájas seggű kis girnyók voltak.

A Wikipédia szerint, Románia területén, egész konkrétan Erdélyben van egy Bödön nevű település. Lakói a bödöniek. Egy 2002-es népszámlálás szerint a 273 lakóból, mindössze 1 volt magyar. Szar ügy. Szerintem már megették.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr363009139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása