A parittya egy fegyver. Fegyvert használni pedig, mint tudjuk nem szép dolog. Az igazi férfiak az öklüket használják, a nők pedig toporzékolnak. De ha eldurvul a helyzet, azért mégis csak jó ha van kéznél parittya. Vagy vaslapát. 

Parittyát könnyűszerrel készíthetünk otthon is, ha tudjuk, hogy kell. Ha nem tudjuk, akkor ellophatjuk őket a múzeumokból, bár lopni nem szép dolog, de mégis egy népszerű jelenség. 

A parittya tekinthető a pisztoly ősének is. Bár ezt csak most találtam ki, de attól még így van.
A felépítése roppant egyszerű, van neki fogója, meg egy rész, ahova a lövedéket kell behelyeznünk, majd pedig ijesztő kurjantások kíséretében a fejünk felett megpörgetve tudunk vele lőni. Legalábbis a filmekben így csinálják. 

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy vajon mégis milyen lövedékeket használhatunk. Elmondom: sokfélét.

Érdemes megemlíteni, hogy Mátyás király seregében például voltak parittyások. Mondjuk a nyilasok általában csúfolták őket, a kis parittyájuk és a még kisebb pöcsök miatt, de Mátyás ezen csak kacagott. A parittyások szerint Mátyás nem is volt igazságos, egy göndör hajú majomnak tartották. Nem is szerettek ezressel fizetni.

A parittya egyébként majdnem olyan, mint a csúszli, de mégse.

A korabeli képen I. Parittya látható, akiről a parittyát tévesen nevezték el, mert ő a lándzsát fedezte fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

A képen egy parittya van használat közben. Megjegyezném, hogy ilyen közelről nem szép dolog leparittyázni másokat. Akkor se, ha MSZP-sek.

A tovább után még találtok pár szemléltető képet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Parittyalövedék. Ha azt gondoljuk, hogy ezt szarból gurigázták, hát nem tévedünk nagyot. De van, aki ezt érdemli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képen azt láthatjuk, hogy hol fáj különösen nagyon, ha eltalálnak minket egy parittyás támadás alkalmával. A bal alsó sarokban lévő ábrán lévő alak feldugta a kezét egy másik alakba. Nem tudni ez, hogy került a rajzra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr853024573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marienne 2011.07.04. 14:14:27

Csabi kicsinálsz :DDDDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása