Nem is tudom mikor láttam utoljára olasz filmet, talán még a Bud Spencer, Terence Hill alkotások voltak azok. Az olasz horror, mint olyan pedig nagy részt kimaradt, pedig annak idején azért a gótikus horror, majd később a giallo Argento vezényletével jelen volt az országban, csak akkor még meg sem születtem. Illetve természetesen George A. Romero nevét érdemes megemlíteni, aki szintén a csizmaországban edzette magát, hogy aztán a nagy vízen túl készítsen maradandó alkotásokat.

A helyzet az, hogy az Eaters talán Romero nyomdokain próbál mozogni, hiszen egy zombis filmről van szó. Amikor bekapcsolódunk a történetbe, már eléggé előre haladott állapotban van minden: a járvány elterjedt és csak pár túlélő van erre-arra. A központban két férfi áll, Alen és Igor, akiket Gyno az őrült tudós (mert ilyen is kell egy zombi filmbe) elküld az F-szektorba, hogy ugyan hozzanak már neki pár zombit, mert a kísérletekhez elengedhetetlen az ilyen és egyébként is mindjárt meg van az ellenszer na.
Alen és Igor pedig útra kelnek. Igor egyébként Kossuth Lajost megszégyenítő szakáll rengeteggel rendelkezik, ami egyébként menő, bár pacal evés közben zavaró lehet, hiszen az mégis csak lecsurog. De nyugi, a filmben nem esznek pacalt. Hiányoltam is.

Szóval a srácok elindulnak A-ból B-be és útközben megannyi kalamajkába keverednek. Zombik támadnak rájuk, akiket leboxolnak, vagy lelőnek, találkoznak a buzis neonácikkal, akik nem normálisak és még egy deformált Hitler forma vezérük is van, összefutnak a bolond pappal, aki vallási megtisztulásként tekint az egész járványra. Rövid beszélgetést folytatnak pár beszélő zombival, és találkoznak egy másik őrült tudóssal is, aki teherbe tudja ejteni a zombikat. De nem úgy, hanem kísérleti úton.
Ja igen, ugye fontos adalék, hogy a járvány első körben a nőket fertőzte meg, így pedig lényegében csak férfiak maradtak, ami meg valljuk be nem olyan kecsegtető. De azért megsúgom találnak nőt is.

A végén persze mindenki azt kapja, amit megérdemel, a zombik is, az őrült tudósok is és a neonácik is. Azt is mondhatnánk, hogy heppi end, csak mondjuk nem az, mert a félvilág mégis csak halott.

Összességében egy egészen jó filmről van szó. A CGI néha bezavar, de szerencsére nem vitték túlzásba, a zombik egész "jó pofák", a történet is egészen stimmel. Szóval egyszer simán nézhető.

Pontokba öntve: 5/10
 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr793034401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása