Juhé, ezúttal egy angol film került górcső alá méghozzá a horror féleségek közül. Lehet bátor dolog, de kimerem jelenteni, hogy az elmúlt jó pár évben az angol - és mondjuk még hozzávehetjük a francia horrorfilmeket is, attól hogy a franciák megeszik a csigát (fúj már) - sokkal jobbak, eredetibbek, mint amerikai társaik. Illetve hozzáteszem, hogy igenis vannak eredeti sztorik a nagy vízen túl is, de a megvalósítás korántsem olyan jó, mint egy nagy vízen innen eső filmben.

A helyőrség története szerint valahol Kelet-Európában játszódik, ahol pár izmos és nem mellesleg állig felfegyverzett katona egy mérnökkel karöltve egy náci bunkert keres, majd talál. Ügyesek, ez már ebből kitűnik. Ám a mérnök sokáig nem is mondja el az igazat, hogy mégis mi a francot keresnek a bunkerben, hiszen annyira titokzatos, hogy már már azt hisszük nő.
Ám de mivel párszor rajtuk ütnek más katonák és utóbb hullani is kezdenek a zsoldosok, nem tűrhet halasztást az, hogy a mérnök színt valljon.

A titok pedig utána már bennük él, hogy klasszikustól idézzek (haha). A helyzet az, hogy egy titkos náci bázison vannak, ahol a horogkeresztesek okkult kutatásokat végeztek: szerették volna megalkotni a tökéletes katonát (később ugye kiderül, hogy ez Jean-Claude Van Damme), azt a katonát, akinek nem árt se víz, se szél, se golyó, se ágyúgolyó, sőt az esetek túlnyomó részében a tökön rúgást is elég jól bírja.

Egy idő után kiderül, hogy a kutatás sikeres volt, a tökéletes katona létezik és vannak tökéletes katona barátai is és nem mellesleg úgy érzik, hogy a bázis az övék.

Micsoda nagyszerű sztori és most tényleg minden irónia nélkül. Picit mondjuk az eleje nekem vontatott volt, de aztán belelendültek a srácok és ment minden, mint a karika csapás.

Remek kis film kerekedett ki a végére, persze voltak gyenge pillanatok, de Steve Barker egy egészen jó kis filmet rittyentett össze. Már ha filmes körökben az összerittyentés szakszónak számít.

Egyébként jó hír lehet, hogy készül a film következő része, szintén Barkerrel. Várjuk sok szeretettel.

Pontokba öntve: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr333056167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása