Az amőba egy nagyon pici élőlény. Annyira pici, hogy csak na. A tudósok és az állatbarátok először nem is tudták, hogy létezik, hiszen észre se vették, aztán jöttek a mikroszkópok és az amőbák népszerűek lettek.
Igen, az amőbákat csak mikroszkóp alatt lehet látni, tehát azok az ismerőseink, akik azzal hencegnek, hogy láttak már amőbát, de nincs is mikroszkópjuk, azok hazug dögök. Ilyenekkel pedig ne is barátkozzunk. Akkor már inkább az amőbák, ugyanis ők sohasem hazudnak.

Az amőba a legőszintébb élőlény a világon, ugyanis a tudósok hosszú évek óta próbálnak hazugságon csípni egy amőbát, de ez, mindmáig nem sikerült.

Az amőba kiváló háziállatnak is. Nem eszik sokat, nem szarja össze az udvart és vidáman csapkod kis csillámkáival, ha a gazdi hazaér. Aki amőbát tart azt nem fogják utálni a szomszédok az állandó hangzavar miatt sem és az amőbát fürdetni se kell.

Az igazsághoz tartozik, hogy az amőba picit olyan, mint Németország a 30-as évek második felében: szeret bekebelezni, de ők ezt jó szándékból és nem hatalmi szempontok miatt teszik.

Az amőba az utóbbi években egyre népszerűbb, ugyanis van egy játék is, amit róla neveztek el, igaz az amőbák se tudják miért, de azért büszkeséggel tölti el őket ez az egész.

Népszerűségüket jelzi az is, hogy hollywood-i producerek a közel múltban amőbás filmeken, film feldolgozásokon is elkezdtek dolgozni. Csak pár cím, a jövőben várható hatalmas film sikerek közül:
- A jó, a rossz és az amőba (félelmet nem ismerő, pisztolyforgató amőbák a vadnyugaton)
- Egy amőba élete (dokumentumfilm)
- A Karib-tenger amőbái: A Papucsállatkák átka
- Rocco az amőbákat (is) szereti (18 éven felülieknek)
- Transformers 4. (ennek a filmnek semmi köze az amőbákhoz, de a kiadó jó sokat fizetett nekem, hogy ez itt legyen)

Éljenek hát az amőbák!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr833057076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása