Új nap új rovat. Jó nem szokott ez mindig így lenni, de most így van. A dolog egyszerűen fog kinézni, minden héten lesz egy hét, ez ugye adott és emellé mindig hozok valami dalt, ami éppen jó és mondjuk kiskirályként a hét dalának ítélek. Ez körülbelül ilyen egyszerű is lesz és akkor szerintem nincs más hátra mint előre, csapjunk is bele abba a bizonyos lecsóba.

Arra gondoltam, hogy az egyik kedvenc nyári slágeremmel nyithatnánk a sort, ami azért annyira nagyon még nem régi. Mivel ugye nem is akármilyen dalról van szó, rögtön két előadónk is van. Az egyik a tuc-tuc zenékkel operáló, de azért tényleg ügyes, francia David Guetta, és hogy ne csak tuccogás és ütemek legyenek egymásra pakolva ezért Kid Cudi is beszállt Guetta mellé. Kid Cudi egyébként az az emberke, aki a Day'n'Nite névre hallgató kis muzsikáról lehet ismerős, illetve ő az az ember, akinek a nevét talán a legtöbbféleképpen mondják a magyar rádiózásban. Kid Kudi, Kid Kádi, Kid Kidi és azt hiszem még sorolhatnám. Talán a legjobb lenne a magyarok vagyunk mondjuk hát magyarul elvet követve Kid Cudinak ejteni, aztán az anyja baja, hogy ilyen nevet adott a gyerekének.

Ugye egy elég ütemes kezdetű dalról van szó. A klip elején David Guetta valamilyen meghatározhatatlan farsangi jelmezben áll a keverők mögött és felhúzott vállal, epilepszia rohamot színlelve zenélget. A következő snittben pedig már jön is Kid Cudi a fejét vakargatva, hogy ő vajon miért nem kapott olyan ultravagáns jelmezt mint Guetta. Ám de aztán kék napszemüvegben veszítve ugrabugrálva asszondja hogy yeah. Pár pillanattal később már a kinyíló liftajtó mögött állnak a srácok és továbbra is ütemre rázkódnak, illetve picit később az ismeretlen ház kisnyugdíjasainak életét akadályozva a liftajtóban táncolnak, pedig tudhatnák, hogy kerekeskosárral lépcsőn közlekedni nehéz.

Végül aztán csak elkezdődik a danolászás és Kid Cudi az utcán sétálva rázendít, hogy butaságot csinált, de majd ez milyen jó emlék lesz. David Guetta pedig ezzel mit sem törődve zenél tovább a maskarájában tulajdonképpen a saját szórakoztatására.
A snittek hirtelen váltakozásba kezdenek, hol Kid Cudi egyedül van a liftben, hol Guettával, hol az utcán sétál, hol pedig David barátunk rázkódik, nagyon beleélve magát abba amit csinál.

Aztán mikor már kezdenénk kétségbeesni, hogy Kid Cudi sose ér oda ahova tart, akkor hirtelen egy fodrász üzletbe téved, ahol csupa idióta, ám de dekoratív hölgy dolgozik. Az egyikük egy kopasz ember haját szárítja, a másik hülyén nyírta meg az egyik vendéget, a harmadik pedig tornyot fúj borotvahabból a vendég fejére, annak legnagyobb megelégedésére.

Végül aztán csak elérünk a klip főmondanivalójához, amikor is főszereplőink visszaemlékeznek a szép időkre, amikor még David Guetta koncertre is sokan jártak nem pedig egy üres konténer iroda előtt zenélt egyedül a DJ, sőt mi több Kid Cudi is felmehetett a színpadra és az illemszabályokat semmibbe véve baseball sapkában közlekedhetett a discokban.

Fontos még megemlíteni a hölgyet is aki egyszer csak feltűnik a klipben, majd többet nem látjuk. A kérdés, hogy vajon ő ki, teljesen jogos, a választ viszont ne keressük, mert valószínűleg csak egy statiszta volt.

Érdemes még megemlíteni a meztelen lányokat is, akik néha a tükrökben tűnnek fel, ők éppen forgatnak, tehát már is felmerülhet bennünk, hogy Kovinak is érdeke fűződik ehhez az egészhez, habár őt magát sosem látjuk.
David Guetta ennek ellenére a discoban nem a meztelen lányokat fényképezi, hanem az őrjöngő tömeget, tanúbizonyságot téve arról, hogy micsoda úriember is ő, akiben nyoma sincs perverz gondolatoknak, bár az is felmerülhet bennünk, hogy ezt a látszott keltve akar becsajozni.

A dalban egyébként visszatérő motívumként szerepelnek a hey és yeah szavak, amelyekről már az első pillanatban megállapíthatjuk, hogy rendkívül jól rímelnek egymásra. A dal egyébként végig egy szövegrészletből építkezik, szóval jellemfejlődésről aligha beszélhetünk, ellenben könnyen megtanulható zenéről van szó, amivel bárki nagy sikert arathat az esti karaoke versenyeken, vagy az erőteljes pálinkázásba fulladt disznóvágásokon.

És hogy azért használható infóval is szolgáljak fontos tudni, hogy a klip január 4-én készült Miamiban. Belgiumban sokáig listavezető dal is volt, de az angol Dance listán is összejött egy második hely, a Billboardon pedig a 94.ik helyig vitte.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr293074111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása