A deviancia egy fura szó, de ennek ellenére van jelentése. A tévhittel ellentétben azonban nem a túlfűszerezett csirkepaprikásra utal.

A Wikipédia tanulsága szerint a deviancia szó olyan magatartás, amely megszegi a közösség vagy a társadalom nagy része által elfogadott normákat. A deviancia szó barátja a deviáns, ami magára a viselkedésre utalhat. Sok mindenki lehet deviáns és jogos az a feltevés is, hogy a buzik deviánsok. De ugyanúgy deviáns lehet az is, aki elsózza a borsólevest, vagy éppen pukizik a buszon, még hozzá elég hangosan és elég büdöset. Igaz őket ilyenkor hirtelen felindulásból nem deviánsnak hívjuk, hanem faszjankónak, de ezek nagyjából rokonértelmű szavak.

A devianciának különféle fokai vannak. Kezdjük a fokokkal:

Nem deviánsok: legnagyobb ismertető jegyük, hogy olvassák ezt a blogot, ők jó fejek. Szeretnek meztelenkedni és csokit enni. Akár másról is, még akkor is, ha az egy ló.

Picit deviánsok: Ők már azért furák. Például a már említett borsóleves elsózok is ide tartoznak, de ide soroljuk azokat is, akik nézik a Barátok Közt című sorozatot és a kedvencük Kertész Géza.

A furák: A furák már furábbak, mint a picit deviánsok. Nekik már a Berényi Klaudia a kedvencük és megeszik a pacalt is, akár Barátok Közt közben is.

Deviánsok: Ők kétségkívül deviánsok. Ez sok mindenben megmutatkozhat, például lehetnek jó rondák, vagy bogarakat esznek. Nyáron könnyen fel lehet őket ismerni arról, hogy belehúgyoznak a medence vízébe, hiszen szerintük azt úgyse látja senki és egyébként is meleg.

Az ijesztőek: Kritikus csoport, ők már nem csak pisilnek, hanem akár szarnak is a medencébe, majd labdának álcázzak az egészet. Szűk farmerbe mennek diszkóba és még a napszemüveget se teszik le. Szabad idejükben a Vivát nézik.

A még ijesztőbbek: Ezen csoport tagjai már javíthatatlanok. A hajuk furán áll, Kristen Stewart-ot tartják a legjobb színésznőnek a világon és szabad idejükben a Vivánál dolgoznak.

A legveszélyesebbek: Az utolsó csoport. Ők már nem lacafacáznak. Alvás közben is deviánskodnak és akár az emberre is veszélyesek lehetnek. Könnyű őket felismerni a szemükről, amiben az ördögi szikra izzik. Imádják a citromos fagyit és hébe-hóba még öntetet is kérnek rá. Kockás ingben flangálnak le-fel. Vigyázzunk velük.

A fenti kép a "Híres magyar deviánsok" című könyvből származik.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr443096588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása