A csalamádé a savanyúságok közé tartozik. Üvegben él és általában télen eszik meg és fontos tudnivaló, hogy igazán finom csalamádét csak a nagymamák tudnak csinálni. Ezeket a titkos recepteket jól őrzik is, és nem szívesen mondják el senkinek, bár el lehet úgy rejteni a járókeretet, hogy szóra nyíljon a szájuk.

A csalamádé egészséges és finom. Bár tejjel keverve az esetek többségében jól megfosat, de hát, aki kalandokat keres, az ugye nem válogathat a módszerekben.
 
Maga a csalamádé név elég érdekes, hiszen nincs is jelentése, szerintem a Kisgazdapárt állhat a csalamádé név kitalálása mögött. 
Nagy szerencse viszont, hogy ezen étel elkészítése pofon egyszerű. Nézzük gyorsan a hozzávalókat. 
 
Szükségünk lesz hozzá egy rakás zöldségre, mint például paprikára, paradicsomra, káposztára, hagymára, uborkára és akár paszternákot is rakhatunk bele, akármi is legyen az. Egyébként nyugodtan rakjunk bele mindenféle zöldséget, amit otthon találunk, az csak megadja az ízét. Ez igaz a fikuszra is.
Ezeket a zöldséget egy jó kis késsel vékony szeletekre kell vágnunk, de az ujjunkra kiváltképpen vigyázzunk, mert a cápák megérzik a vért, abból meg mindig csak baj van. 
Ha készen vagyunk szükségünk lesz egy jó nagy tálra, amibe összekeverjük ezeket a növényeket. A keverést nyugodtan rábízhatjuk a gyerkőcökre is, hiszen élvezni fogják, bár előtte alaposan mossuk meg a kezüket, mert mint tudjuk a gyerekek minden szart összefogdosnak, attól pedig nem lesz jó a csalamádé.
 
Ebbe aztán bele kell ám raknunk a fűszereket is. Ebből is mehet minden, kivéve a babér levelet, amit egyébként se rakjunk semmibe, mert hogy néz már ki.
 
Ha ezzel készen vagyunk pihentetnünk kell a csalamádét, úgy hogy nyugodtan benyomhatunk pár sört, az erősebb idegzetűek akár egy kis pálinkát is, hogy a benzinről már ne is beszéljünk. 
 
Végül pedig nincs más hátra, mint, hogy a csalamádét üvegekbe rakjuk a levével együtt, hogy jól csucsogjon. Az üveget alaposan le kell ám zárni, nehogy bele menjenek a buzi bogarak, vagy megromoljon az egész, mert akkor aztán baszhatjuk kezdhetjük elölről az egészet.
 
A csalamádé jó kis ajándék a városi rokonok számára is, akik úgyis csak a piacon látnak paprikát, mert sznobok. 
 
A csalamádét egyébként könnyen megbolondíthatjuk egy kis Erős Pistával, vagy egy szál kolbásszal, de vékonyra szeletelt disznósajt is mehet az üvegbe, mert az úgyis legalább olyan fura mint maga a csalamádé.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A képen éppen a készülő csalamádét láthatjuk. Mi ne festett körömmel csináljuk, mert belemegy a körömlakk íze.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr743097986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása