Űrhajósoknak hívjuk azokat az embereket, akik űrhajóval kihajóznak az űrbe. Nem egy túl régi szakma, habár űr már régóta van, hajók is régóta vannak, de ez a kettő csak nem régen forrt egybe.

Űrhajósnak lenni bizony nem könnyű és nagyon kemény kiképzésen kell ám részt venni. Ennek ellenére a kis gyerekek többsége űrhajós szeretne lenni. Kis hülyék.

Az űrben sok olyan dolog van, amire nem számítana az ember, ha csak úgy éppen arra sétálna, ezért is fontos az űrhajós képzés. A Csipet Csapat egyik részében jól megfigyelhetjük, hogy is zajlik ez. A többi filmben ábrázolt űrhajós képzés csak humbug.

Az egyik legérdekesebb jelenség, ami az űrhajósokat éri az a súlytalanság. A dagadtak ezért is szeretnének az űrbe menni. Ennek az állapotnak köszönhetően az űrben lehet lebegni, tehát még a hülye drogosoknak is tetszene a helyzet.

Az űrhajósnak három fontos munkaeszköze van: az űrhajó, a szkafander és a megfelelően lehűtött banánturmix.
A turmix magáért beszél, viszont a másik két munkaeszköz érdekes lehet.

Az űrhajó tulajdonképpen nem is egy hajó, hanem egy repülő szerkezet, ami felrepül az űrben és általában Houston városát lehet rajta elérni telefonon. Űrhajót építeni nem lehet ám akármiből a hozzávalókat pedig elég titokban tartják az űrhajóépítő-mérnökök. Önző majmok.

A szkafander magyarul az űrruhát jelenti, amiben az űrhajósok öltöznek. A szkafander alá azért illik fel venni valamit, mert meztelen belebújni perverzség. Ez az űrhajós kiképzés egyik alappillére. Szkafandert varrni nem egyszerű, nagy szakértelem kell hozzá, hiszen ez tartja életben az űrhajóst.

A legismertebb űrhajós szervezett a NASA. Hivatalosan persze nem űrhajós szervezett, de nem tudtam lefordítani az angol nevét.

Magyarországnak már volt egy űrhajós. Farkas Bertalanról van szó, aki azért döntött az űrhajózás mellett, mert járt már Amerikában, Oroszországban és Kambodzsában is, és azt hitte a Világűr egy Üzbegisztánnal határos ország. Jól meg is lepődött, mikor kilőtték az űrbe.

Végül pedig szeretném megemlíteni, hogy az űrhajózást senki se próbálja ki otthon, mert veszélyes, inkább mindenki válassza az űrhajós szakirányt, ott majd jól kiképeznek Titeket.

A fenti képen is jól látható, hogy a Michelin baba már járt az űrben.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr83111337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása