Kiribati egy igen barátságos ország és nem csak a képzeletben létezik. A térképen Hawaii és Ausztrália között található 33 korallszigetből áll és az itt lakók emiatt végképp menőnek gondolják magukat.
Kiribati zászlaja igazán aranyos. A tengerből felkelő Napot ábrázolja, ami felett egy arany sirály repül. Japán már felháborodott, hiszen a Nap Japánban kel fel, illetve az ornitológusok is jelezték, hogy nem is létezik aranyszínű sirály. Kiribati mindkettőre magasról szarik.

A nemzeti mottó a "Te Mauri, Te Raoi ao Te Tabomoa", aminek a magyar jelentése igen egyszerű: "Te Mari, Te Robi az ott tavi moha" A botanikusok jelezték, hogy tavi moha se létezik. Mari és Robi pedig az ország azon alapítói, akik győztek dartsban így bekerültek a mottóba.

Kiribatiban az elnök Anote Tong, aki igazából kínai, de kiribatiak ezt még nem vették észre, mert Tong mindig álarcban jár-kel az országban.

Az ország területe 811 négyzetkilométer ennek ellenére mégis 93 ezer ember lakja, ami igazságtalanság például Magyarországgal szemben.

Kiribati elég alacsonyan fekszik, lakói félnek is, hogy elsüllyednek, de azért mégis csak boldogok. Élővilágát tekintve nem sok mindent lehet elmondani az országról, se tevék, se jegesmedvék, a kiribatiak emiatt picit bosszankodnak is. De az "Építsünk egy állatkertet!" program erre is segítséget fog nyújtani.

Fontos tudni, hogy az országnak nincs hadserege, bár a polgárőrség működik és a könyvtár rendőrség is elég kiterjedt.

Kiribati a halászatból és az idegenforgalomból tartja fenn magát, bár tudni kell, hogy halból több van, mint turistából, lévén, hogy az országot csak a kiribatiak ismerik, de a térképen ők se mindig találják meg.

Az ország lakói azonban ennek ellenére valóban boldogok, gyakorta sétálnak kézen fogva, dugnak a parkban, de nem ritka a polip grillezés sem.

Régen Kiribati környékén a bálnavadászat is jellemző volt, de mára ez már megszűnt. Az ok igazán egyszerű, ugyanis némelyik korallsziget kisebb a bálnáknál is. A bálnák pedig ezt kihasználva fenyegették meg a kiribatiakat a szigetre ugrós trükkjükkel.

Kép: Kiribatiban nem ritka a csukott szemmel éneklés sem. Merészek az ottaniak.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr523111353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása