A galamb egy igen érdekes szárnyas állat. A szárnyaknak köszönhetően repülni is képes és ezt a tulajdonságát kihasználva szarik össze mindent a levegőből. A galamb tehát nem túl etikus jószág. Ennek ellenére mára már szinte az egész világon elterjedt, sőt mi több vannak olyanok is akik galambot tartanak. Hát egészségükre.

A galambnak több fajtája is létezik, a kicsitől, egészen a kicsit nagyobbon át a nagyon nagyig. Viszont közös tulajdonságuk a már előbb említett kakilás. Én már láttam olyan embert, akit leszart egy galamb, nem volt boldog. A galambok persze ilyenkor valami euforikus mámorban úszva repülnek tovább. A gazfickók.

A galamb elég buta állat, legalábbis ezt hihetnénk, de ők ezt csak megjátsszák. Világuralmi terveik vannak, ez az oka annak, hogy minden nagyobb városban jelen vannak. Igazából már egy-két terrorcselekményt is magukra vállaltak.

Ez a madár fajta egyébként meglepő módon tojással szaporodik, a tojásokból kelnek ki a kis csupasz, ocsmány galambok, akik majd később tollas, ocsmány galambok lesznek. A galamb színe többféle is lehet, és ezen színskálát csak növelik a falfestékkel leöntött galambok.

Elég harcias állatról beszélhetünk, szárnyával csapdosva ugyanis nem ritka, hogy emberre támadnak ezeket a vicces videókat aztán megnézhetjük a youtubeon. Persze mikor szemeket kaparnak ki, na az már nem vicces.

Fontos tudni, hogy a galambok mind éhenkórászok. Ezt kihasználva akár foghatunk is galambot, de ha nem fontos, hogy éljen akkor a légpuska is hasznos galambfogó eszköz lehet. Ha viszont pacifisták vagyunk akkor dobáljunk nekik kenyérmorzsát, arra bizony nagyon izgulnak.

A galambok szeretnek párzani, na persze ki nem? Néha a faágon, néha a talajon, néha pedig misszionárius pózban a házak tetején. Óvakodjunk a párzó galamboktól, ugyanis a kutyákhoz hasonlóan ők is elkaphatják a lábunkat. Abban pedig nem lesz köszönet.

A bejegyzés végén pedig még szót kell ejteni a postagalambokról. Ezeket a galambokat a Magyar Királyi Posta már nem alkalmazza, a kézbesítési időn ez látszik is, na meg az árakon is. Pedig a galamb olcsóbb, mint az autó, vagy a biciklis postás. Sokkal kevesebbet eszik, habár tény, hogy többet szarik az udvarba, mint egy biciklis postás. Bár ez azért nagyban függ a postás személyétől is.

Zárásként pedig egy kép, egy hivatásos galambvadászról munka közben:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr493113966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása