A palacsinta egy igazán népszerű, közkedvelt és igény esetén lekváros étel. A palacsinta tulajdonképpen egy jobb esetben kör alakú tészta, amibe aztán mindenféle szart beletölthetünk és ezt akár szó szerint is érthetjük. Az elkészítése azonban nem olyan egyszerű és összetett, mint amilyennek látszik.

A palacsinta tányéron történő vizuális kivetítéséhez a következők szükségesek. Mindenekelőtt kell egy palacsintasütő, ami egy lapos kör alakú izé, egy barátságos kis nyéllel. A palacsintasütő egyébként a korai időszakban hadászati célokat szolgált és leginkább a közelharcokban volt hatásos fegyver.

A palacsinta sütőn kívül még egy tűzhelyre is szükségünk lesz, mivel tűzhely nélkül nem palacsinta a palacsinta. Ha ezeket beszereztük jöhetnek a tényleges alapanyagok. Először is a liszt. A lisztet a malomból szerezhetjük be, vagy lophatunk a helyi péktől is, de akár saját magunk is őrölhetünk, ha azt egyáltalán őrölni szokták. Mindenképpen kelleni fog egy tojás is, ezt a csirkében találhatjuk meg, keressük hát benne bátran. Elengedhetetlen kellék a tej is, amit a lustábbak a boltok hűtő polcain találhatnak, a kalandokat kedvelők pedig a tehénben. Természetesen az íze kedvéért só és cukor is kellhet, de az minden háztartásban megtalálható.

Miután beszereztük a szükséges alapanyagokat szükségünk lesz egy fura eszközre, amit a hozzáértők csak habverőnek hívnak. Az előbb említett alapanyagokat vidáman beleönthetjük egy tálba és a már előbb említett habverő segítségével ügyes mozdulatokkal összekeverjük.

Ha túl sűrűre sikerült az így kapott tészta, ne habozzunk egy kis vodkával hígítani azt, hiszen nincs is nagyszerűbb a vicces palacsintánál.

A következő lépés a kész tészta megsütése, ehhez nem kell mást tennünk, mint kellő mennyiségű tésztát a palacsintasütőbe folyatnunk, majd pedig az így kapott maszlag mindkét oldalát megsütnünk. Ezt mindaddig csináljuk, míg a tészta el nem fogyott, vagy kurvára meg nem untuk az egészet.

Az elkészült palacsintákat aztán, lekvárral, fahéjjal, kakaóval, sajttal és kisebb élőlényekkel is megtölthetjük. Jó étvágyat hozzá-e!

A fenti képen a palacsinta hozzávalói láthatóak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr603163417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása