Szőrszálhasogatónak a különösen türelmes favágók mennek, általában, hiszen csak nekik van türelmük szőrszálakat hasogatni napi 8 órában. Egyébként egy érdekes szakmáról beszélhetünk, hiszen munka elvégzéséhez nem szükséges semmilyen képesítés, vagy papír. Szőrszálhasogató tehát bárki lehet.

Sajnos egy méltatlanul nem méltatott szakmáról van szó, hiszen a szőrszálhasogatókat senki sem szereti. Persze ezek a senkik nem gondolnak arra, hogy valakinek ezt is meg kell csinálnia.

Annak ellenére, hogy a szőrszálhasogatást bárki elsajátíthatja, mégis az a jellemző tendencia, hogy az emberek már igen fiatalon, tudatosan készülnek erre a szakmára. Ebből pedig egyenesen következik, hogy a szőrszálhasogatók elhivatottak.

Emellett egyébként fontos jellemzőjük az is, hogy nem finnyásak, hiszen bármilyen szőr hasogatását vállalják, egyedi igény esetén akár hajszálhasogatást is, bár azt már picit borsosabb áron.

Az utóbbi időben a laikusok egyre többször adnak hangot azon véleményüknek, hogy a szőrszálhasogatók lelkes munkája felesleges és semmi szükség rájuk. Nem túl szép dolog ez a laikusok részéről, hiszen senki nem kérdezte őket, persze ők általában csak akkor elégedetlenkednek ha nem kérdezik őket. Ez pedig nem túl menő.

A magyar politikusok nagy része ezzel szemben elismeri a szőrszálhasogatókat, sőt néha méltatják is őket. Bokros Lajos például a következőt nyilatkozta riporterünknek egy bajusz-pedrő verseny alkalmával: "Szőrszálhasogatók már pedig kellenek az országba. 1995-ben én is próbálkoztam a szőrszálhasogatással, bár ezt egyesek igen rossz néven vették. De most elnézést, szeretném megigazítani a szemöldökömet, megint összeborzolta a szél." - majd egy életerős kacagással állt odébb a volt pénzügyminiszter.

A fenti képen egy balalajka látható.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr723165219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása