A tévhittel ellentétben a magozott meggy, nem csak úgy terem a fán. A magozott meggy bizony verejtékes munkával készül, amely verejték ideális esetben nem kerül bele a magozott meggybe. A meggymagozás ősrégi munka, hiszen ki tudja már mióta létezik a meggy. Sokan azt hiszik, hogy a meggymagozását jól szituált háziasszonyok is elvégezhetik. Hát kérem szépen ez egyáltalán nincs így. A minőségi meggymagozáshoz ugyanis szakértelemre és egy csipetnyi szeretettre is szükség van.

Az igazi meggymagozók legalább 5 évig tanulják a szakmát és cseresznyét még csak véletlen se magoznának, hiszen addig sosem fognak lealacsonyodni.

A meggymagozók többféle módszerrel is dolgozhatnak. A gazdag körökből származó sznobok és az 5 centis hosszú körmű picsák meggymagozó gépet használnak. Persze azzal könnyű, állítják a vérbeli meggymagozók. Ők ugyanis a kezüket és a szájukat használva magozzák ki a meggyet, ami aztán az üvegbe, illetve a konzervbe kerül.

A blog mindenre elszánt aktivistáinak sikerült is megszerezniük a másodéves meggymagozók tankönyvét az egyetemi könyvtárból. A 72 oldal első bekezdésében olvashatunk először a szakszerű meggymagozásról, íme a részlet:

"A meggyet mindig tiszta kézzel mossuk meg. A higiénia ebben a szakmában is elengedhetetlen, akár kesztyűt is használhatunk, de nem muszáj, hiszen ez meggymagozás, nem prosztata vizsgálat. A jól előre kiszemelt meggyet száránál (szakszóval élve a nyelénél) fogva csippentjük hüvelyk és mutató ujjunk közé, majd hetyke mozdulattal lódítjuk a szánk felé. Miközben a meggy a szánk felé siklik a lágy levegőben, ajkainkat megnedvesítjük és kitátjuk, hogy kész legyen a meggy befogadására. Ha a meggy a szánkban van a nyelét elengedhetjük és fogainkkal ügyesen harapjuk be a meggy felső részét. Miután fogunk a meggy magját érinti egy kecses köpő mozdulattal illesszük a gyümölcsöt a tenyerünkbe, majd nyálazzuk meg hüvelyk és mutató ujjunkat, ezt követően pedig csippentő mozdulattal ésszel rángassuk ki a magot. Az elkészült meggyet csavart dobással ejtsük a tároló edénybe..."

Meggymagozók munka közben:


 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr853191803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása