A népszámláló biztos egy igen ritkán használatos, de akkor aztán nagyon, munka. Fontos feladat ez, hiszen népet számolni nem mindenki tud, az ideális jelölteket jó alaposan választják ki, de nem ritka az sem, hogy a népszámlálók születését előre lehet látni például egy kristálygömbben.

A laikusok talán azt gondolhatják, hogy népszámláló bárki lehet, höh, hát mekkora tévedés ez kérem szépen. Mint minden munkakörnél itt is vannak elvárások és itt is igen nehéz kritériumoknak kell, hogy megfeleljen az ember. Nézzük is, hogy mik ezek:

Magyarországon minden népszámláló biztosnak folyékonyan el kell tudnia számolni legalább 10 millióig (egyébként zárójelben jegyezném meg, hogy Trianon sokat segített a népszámláló biztosokon). Fontos az is, hogy jó megjelenésűek és közkedveltek legyenek, illetve ne legyen például beszéd hibájuk, mert az baj. Boros Lajos fel is emelte a szavát ez utóbbi ellen, hisz ő így, biztos lemarad erről a kecsegtető állásról.

A népszámláló biztos feladata a következő: gyalog, biciklivel, busszal, trolival, tengeralatti cirkálóval (főleg a Balaton környékén) vagy lopott személygépjárművel járja a vidéket és ahol házat lát, oda bemegy és el kezd artikulálva és fennhangon számolni. A számolást mindaddig végzi, amíg embert lát a lakóegységben (a macskák és a szobakutyák nem számítanak). Miután a számolás végére ért szépen csendben osonva elhagyja a helyszínt.

Fontos egyébként megjegyezni, hogy akiknek az a munkájuk, hogy várják a népszámláló biztost legyenek mindenre felkészülve. Ugyanis mi ártatlan és jó kedélyű emberek könnyedén csalás áldozatává eshetünk össze. A csalók (ismertebb nevükön kis buzik) könnyűszerrel kiadhatják magukat népszámláló biztosnak és így környezetünkbe és a környezetünkben élők környezetébe férkőzhetnek. Innen pedig már csak egy bolha ugrásnyira van az, hogy kiraboljanak minket és megerőszakolják háziállatainkat, receptkönyveinket.
Ezért mindig körültekintően járjunk el, ha népszámláló biztos érkezik hozzánk.
Mikor beengedjük a munkáját végző egyént, mindig tegyük fel a következő kérdést: "Ön biztos népszámláló biztos?", majd pedig a kapott válasz tekintetében döntsünk.

Persze ezenkívül is meggyőződhetünk arról, hogy valójában kivel is állunk szemben, ugyanis a népszámláló biztosoknál sose nincsen számológép és logarléc, ők ugyanis fejben megtudnak oldani mindent, kivéve a pisilést és kakilást, de emiatt aztán nem hibáztathatjuk őket. Ezenfelül rendelkeznek egy igen menő kis igazolvánnyal is, illetve a hajukba egy szál kökörcsin is fityeg (ezért mindig legyen nálunk a kis növény határozó).

A népszámláló biztos munkája egyébként mint már lehet, hogy említettem, de lehet, hogy nem, elengedhetetlen. E nélkül sosem tudnánk, hogy hányan élnek az országban, ami pedig ahhoz vezetne, hogy a kormány nyugtalan lenne és még a végén badarságokat csinálnának. De szerencsére ez nem volt, nincs és nem lesz így. Isten óvja a királynőt!

A mellékelt képen jól látszik, hogy a népszámlálást nem befolyásolhatja semmiféle rasszizmus.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr83217532

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Népszámlálás 2011 Magyarország 2011.09.24. 12:27:48

A népszámlálással kapcsolatban a szientológiai jellegű kérdőív miatt, a Semmi Közük Hozzá válaszadást javaslom a kötelező kérdésekre. Ebbe bele sem lehet kötni, hiszen a válaszadás megtörtént és a valóságnak megfelelő.A nem kötelező kérdéskörnél meg a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása