A sajtos tészta egy igen könnyen elkészíthető és étel. Az alapanyagok számát tekintve sem igényel túl nagy szatyrot, illetve az ára is igen kedvező, ha nem egy lakodalomra készítjük.

A sajtos tésztát a gyerekek is szeretik, de ha mégsem akkor tömjük meg őket vele, ne hogy már válogassanak a kis köcsögök, még mit nem. Ezenkívül elrontani se nagyon lehet, kivéve ha valaki nagyon béna.

A sajtos tésztának 3 fő alapanyaga van, illetve egy-két járulékos anyag. A 3 fő alapanyag közé tartozik a sajt és a tészta, ami már az étel nevében is benne van, illetve még tejföllel gazdagíthatjuk, ami az ízeket is fokozza és sokkal finomabb lesz így a főztünk.

A tészta kiválasztásánál mindig fontos, hogy jó minőségű tésztát válasszunk, ne ilyen Tescos szarokat, az úgyis szétfől és csak ráncos lesz tőle a homlokunk. A jóféle 4 tojásos tészták kiválóan alkalmasak a célra. Ezek után következik a tészta megfőzése, ami nem igényel túl nagy szakértelmet, sőt mi több elég, ha elolvassuk a csomagolás hátulját, oda biztos le van írva, vagy ha nincs, akkor együnk mást, a blognak nem áll érdekében, minden apró részletet leírni, meg egyébként a Stáhl Juditos főzőműsorban is vannak vágások.

Miután a tészta megfőtt csepegtessük le, erre a legalkalmasabb az a kis lyukacsos edény, amit másra úgyse nagyon tudunk használni, de akár a mosogatóba is kiönthetjük az egészet, de onnan aztán kézzel kell kimarkolászunk a tésztát, ráadásul cafatos is lesz.

Amikor is túl vagyunk a lecsöppögtetésen zúdítsunk hideg vizet a tésztára, anélkül, hogy ennek az okait firtatnánk, majd pedig a tésztát öntsük vissza az eredetileg is használt főzőedénybe. Ezután következik a varázslat, ugyanis egy jól irányzott mozdulattal, ízlés szerint tejfölt adagolunk a tésztához és egy bot segítségével (lehetőleg ne a kutyától vegyük el) jól összekeverjük az egészet.

Ezek után pedig már nincs más hátra, mint hogy tányéron, fatálon vagy az izgalmak kedvéért pohárba szedjük a tésztát és így tálaljuk. Persze nagyon fontos, hogy előtte reszeljük a tésztára sajtot, vagy ha ehhez éppen nincs kedvünk, akkor egy 10 dekás darabot dobjunk a tészta tetejére, merthogy ám sajt nélkül a sajtos tészta nem sajtos tészta.

A fenti képen egy hypo látható, azt semmiképpen ne rakjunk a kész ételbe!

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr913215828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása