A kocsmai verekedés a verekedés egy a kocsmában elkövetett és véghez vitt változata. Egy kocsmai verekedésnek minimum két résztvevője kell, hogy legyen, de a krónikák már beszámoltak egy fős kocsmai verekedésekről is, amelyeket akkut alkohol mérgezés okozott.

A verekedésnek két fő alany van: az egyik és a másik. De ezeket a résztvevőket nevezhetjük máshogy is, attól függően, hogy mi részt veszünk-e a kocsmai verekedésben. Ez esetben az egyik vagyunk mi, míg a másik, az a hülye köcsög. Ha nem veszünk részt a kocsmai verekedésben, akkor pedig általában "azok a köcsögök" jelzővel illethetjük a résztvevőket.

A kocsmai verekedésben nincsenek szabályok, emiatt igen népszerű is, de mielőtt rátérnénk a kocsmai verekedés során alkalmazott technikákra, nézzük meg a kiváltó okokat.

A verekedés kiváltó oka több minden lehet, de általában a két fél közti verbális kommunikációval veszi kezdetét, ezek közül is a legjellemzőbbek a következők:

"Mivanmivanmivan?!"
"Hé az az én csajom!"
"Hé az az én pasim!"
"Az az én helyem!"
"Az nem a te helyed!"
"Mivanmivan?!"
"Nézd már ezt a buzit!"
"Hajrá Fradi!"
"Áh dehogy, nekem tényleg nincs devizahitelem."

A fentieken túl azonban non-verbális okok nyomán is kialakulhat kocsmai verekedés. Ez lehet egy rossz segg megfogása, a másik italának kilötykölése, a saját italunk másra lötykölése, más csajának a meglötykölése, illetve történhet azért is, mert nem vagyunk helyiek.

Ha ezek közül legalább az egyik megtörténik, akkor jó esély van arra, hogy elkezdődik a kocsmai verekedés. A verekedés során a két fél fizikai kontaktusba lép egymással és különféle mozdulatok segítségével igyekszek ellenfelét a padlóra kényszeríteni, vagy a csillárra dobni. Vegyük hát sorra, hogy milyen technikákat, módszereket alkalmazhatunk ha egy véletlen folytán egy kocsmai verekedés aktív résztvevőjévé válunk:

1. Ököllel az arcba!

Az "Ököllel az arcba" egy igen régi módszer, de ennek ellenére mégis a leggyakrabban használt. Véghez viteléhez önfegyelemre, jó célzó képességre és villám gyorsaságra lesz szükségünk. A cél, hogy öklünket minél gyorsabban és erősebben ellenfelünk arcába helyezzük, lehetőleg úgy, hogy az nyált, vért, de leginkább fogat köpjön.
Ha nem vagyunk elég gyorsak el is terelhetjük ellenfelünk figyelmét. Példának okáért pofazacskónkból vizet, sört (a tehetősebbek whisky-t) permetezhetünk ellenfelünk szemébe, de akár a háta mögé is mutathatunk a "Hé az ott nem a feleséged?" mondat kíséretében.

2. Üvegezés


Az üvegezős technikának semmi köze a fiatalok által alkalmazott és jobb esetben orgiákhoz vezető üvegezéshez. Habár tény, hogy az üveg használatára itt is szükségünk van.
Az üveget többféleképpen is felhasználhatjuk, de minden esetben fontos, hogy a nyakánál fogjuk meg, mivel ez kényelmesebb fogást eredményez és a csuklónkat sem erőltetjük meg. A megfogott üveggel aztán összetörésig üthetjük ellenfelünket, de akár a pulton széttörve az üveg szilánkos részével szurkálva is érhetünk el sikereket, részeredményeket.
Ellenfelünket egyébként az üveg tartalmával is leönthetjük, de ez egy elég ótvar technika, magas sebzési pontot alig ha érünk el vele.

3. A bicska

"A bicska" egy igen veszélyes támadás, és mindenképpen bicskát kell hozzá használnunk. Már most megemlíteném, hogy alattomos technikáról van szó, habár a siker szinte biztos. A bicska pengéjével kell támadnunk és szúró, döfő mozdulatokkal kell hadonásznunk, mindezt úgy, hogy ne, hogy másokat szúrjunk meg, vagy esetleg ellenfelünk kicsavarja kezünkből fegyverünket és ellenünk fordítsa.

4. A biliárdgolyó-technika

Ez a technika akár speciálisnak is nevezhető, hiszen csak olyan helyeken alkalmazható, ahol van biliárdasztal. A technika lényege, hogy ellenfelünk arcát, testét, testnyílását eltaláljuk egy biliárdgolyóval. Ez ugyanis fáj. A legjobb sebzési pontot az arcba és a farokra/herékre dobott golyóval érhetjük el.
A golyóhoz való hozzájutásnak egyébként több módja is van. Jobb esetben már valakik játszanak az asztalnál így csak fel kell vennünk a golyókat (a szín nem számít) és dobnunk, rosszabb esetben pedig a pultostól verekedés közben vásárolt zsetonnal szerezhetjük meg a lövedékeket, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez a veszélyesebb módszer. Na meg persze drágább is.
Fontos megjegyezni, hogy a biliárdgolyó semmiképpen sem helyettesíthető a betört üvegű csocsóasztalból kiszedett csocsólabdával.

5. A dákó

A dákó egy félreérthető fegyvernem, ugyanis semmiképpen nem a farkunkat (nemi szervünket) használva kell ellenfelünket támadni, habár minden valószínűség szerint annak is van egy varázsa.
A dákó tehát szintén a biliárdasztalhoz köthető technika. A dákóval ugyanis különösen megnyomoríthatjuk ellenfelünket, ha jó helyre ütünk vele. Mindig suhintó mozdulattal támadjunk, így érhetünk el nagyobb sérülést.
A technika azonban nem titkoltan veszélyes, hiszen az esetlegesen kettétört dákó másik felét ellenfelünk is felveheti és ellenünk fordíthatja. Ez esetben kezdődik meg a kocsmai verekedések klasszikus része: a vívás.

6. A zenegép, mint fegyver

Talán az egyik legveszélyesebb módszer, mivel, hogy saját magunkban, sőt a kocsmai verekedést szemlélő ártatlan alkoholisták körében kárt tehetünk.
Ennek ellenére a módszer lényeg igen egyszerű, viszont szükségünk van hozzá 100 forintra. Ezt kell egy ügyes mozdulattal, ellenfelünk támadásait kivédve a zenegépbe dobnunk, majd pedig a minden zenegépben megtalálható Zámbó Jimmy, Zámbó Árpi, Justin Bieber, esetleg újabb feltöltésű zenegépek esetében VV Béci dalt kell elindítanunk.
Fontos, hogy időben fogjuk be a saját fülünket, különben mi is lehetséges áldozatok lehetünk.

7. A klasszikus, Végig-a-pulton technika

Ez aztán egy igazán klasszikus technika, amely mind vizuálisan, mind audionálisan hatalmas élményt nyújt, résztvevőknek és szemlélődőknek egyaránt.
Azonban elengedhetetlen ennél a technikánál, hogy ellenfelünket feltudjuk emelni a pultra, enélkül csak ki nevetettjük magunkat, sőt akár sérvet is kaphatunk.
Ha az emelésen túl vagyunk, akkor arccal előre kell végighúznunk ellenfelünket a pulton, mind addig, még a végén tehetetlenül le nem pottyan.

Végére értünk a leggyakrabban alkalmazott módszereknek, nincs is más hátra, mint, hogy villámgyorsan átfussunk, a kocsmai verekedés legjellemzőbb karakterein:

1. A kigyúrt állat

A kigyúrt állat általában szűk pólóban vagy anélkül jelenik meg. Rövid haja van, esetleg kopasz és rezzenéstelen arccal képes mozgatni mellizmait, kezével pedig a nők mellét. Utóbbinak többször hangot is ad. A zenegépet erőteljesen rángatva tud ordibálni, illetve a biliárdasztal is arra lejt, amerre ő akarja. A kigyúrt állat nem tud veszteni, ezért különösen vigyázunk vele, ő a legnehezebb ellenfél. Viszont mint mindenkinek neki is vannak félelmei: még hozzá az, hogy az emberek rájönnek, hogy azért van ennyire kigyúrva, mert kicsi a pöcse.
Erőssége: A zenegép, mint fegyver módszernél, a zenegépet dobja ellenfelére
Gyengesége: A kis pöcse

2. A helyi suttyó

Mindig a pultnál ül és általában a háttal álló pultos lány/úr fenekét nézi. Mindenkit ismer és mindenki ismeri. Leginkább csak, mint néző vesz részt a verekedésekben, de ha éppen üres a pohara szívesen csatlakozik. Enyhén koszos baseball sapkát visel, a szájában cigaretta lóg. A nőket "kisanyámnak" szólítja.
Erőssége: A helyismerete
Gyengesége: A mája

3. A kocka

Szemüveges, kockás inges, kis hülye gyerek, senki nem tudja mit keres a kocsmában. Könnyű belekötni és kiütni is. Leginkább rostos gyümölcslevet, vagy kólát iszik, utóbbit vízzel hígítva. Kiváló célpont kocsmai verekedés gyakorlására.
Erőssége: Gyorsan kiszámolja az ütés által sértett testfelület nagyságát literben.
Gyengesége: Minden más

4. A nőcsábász

Mindig csajozik. A fogatlant is szereti, saját állítása szerint mert az nem fogaz. A farka irányítja, általában emiatt keveredik verekedésekbe is. Legtöbbször megpróbálja kidumálni magát, nem szívesen verekszik, félti az arcát, de ha minden kötél szakad szívesen alkalmazza a dákós módszert.
Erőssége: A szövege
Gyengesége: A farka után megy

5. A tulaj

A tulaj általában az elfajult verekedésekbe kapcsolódik be. Mindig ő győz. Ezt mondjuk nagyban köszönheti a pult alatt rejtegetett vadászpuskának és a kifogyhatatlan lőszeres dobozának. Bármi áron megvédi a kocsmát.
Erőssége: A kocsma szeretete
Gyengesége: Félti a poharakat

Tanulmányunk végére is értünk, reméljük sok hasznos tanácsot sikerült kiszippantani a fentiekből. Legközelebb pedig újabb izgalmas tanulmánnyal igyekszünk tenni a közért.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr423229425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása