Nagy örömünkre szolgált, hogy újabb hiánypótló rovatot köszönhetünk a blogon, a Játékötletek rovat "személyében". A rovat támogatója a Hasbro Magyarország játékgyártó mamutvállalat, valamint az Agrolabor - vegyi árú gyártó kft.

A rovatban kiváló játékötleteket ajánlunk 0-99 éves korig, kicsiknek, nagyoknak, még nagyobbaknak, értelmes és értelmetlen gyerekek számára egyaránt. A rovat célja, hogy a játszani vágyók megismerkedhessenek a rovatban szereplő játékok szabályaival, illetve magával a játékokkal. Mivel minden korosztály számára kínálunk játékötleteket így azt gondoljuk, hogy egészen menők vagyunk.
 
De elég legyen a felvezetésből, következzen mai első játékunk: a bújócska.
 
A bújócska egy sumér eredetű túlélő játék. Persze manapság ez már finomult, hiszen nem kell a kardfogú tigris elől bújkálni. A játék szabályok pedig igencsak egyszerűek.
 
A bújócskát minimum 2, de legfeljebb 6578 ember játszhatja. A bújócska egy helyszínen történő játék, ami annyit tesz, hogy mikor játszunk ki kell választanunk egy helyszínt. A helyszín kiválasztása nagyban függ a résztvevők számától, ugyanis pár játékos esetén játszhatunk házban is, több játékos esetén pedig az elhagyott gyártelep lehet a legideálisabb választás. 
 
A játék elkezdésekor ki kell választanunk egy hunyót. A választás történhet mondókával, rámutatással, valamint kővel való megdobással is. 
 
A hunyó lesz az, aki behunyt szemmel számol, egészen addig, amíg kell (ezt az előzetes tárgyalások során egyeztetik a játékostársak.) A többieknek ezen időintervallum alatt kell egy meglehetősen jó helyre elbújniuk, úgy hogy minél később találják meg őket.
 
Miután a hunyó befejezte (vagy rosszabb esetben megunta) a számolást fennhangon asszondja, hogy: "Aki bújt, aki nem annak a jó édesanyját!" majd pedig elindul a játékostársak megkeresésére. Amelyik játékost elsőként találja meg az a legbénább és a következő körben ő lesz a hunyó, míg a játék nyertese a legkésőbb (ideális esetben mumifikálódott formában) előkerülő játékostárs.
 
Végül pedig jöjjön az 3+1 legmenőbb búvóhely blogunk egyik főmunkatársának, a külföldön történt lovas incidensek szakértőjének, Lali bácsinak az ajánlásával:
 
Egy - A tó
 
Tóparti bújócskák során az egyik legjobb búvóhely. A tóban való elbújás igen nagy akarat erőt és fegyelmet igényel, ugyanis a levegőt mindaddig vissza kell tartanunk, amíg meg nem találnak minket, más különben a buborékok árulkodó jelek lehetnek. A tó, mint búvóhely hátránya, hogy fulladás esetén a víz tetején lebegve könnyű célponttá válhatunk, viszont előnye, hogy ez esetben biztos nem mi leszünk a hunyók.
 
Kettő - A Skywalker-csavar
 
A Skywalker-csavar az utóbbi idők egyik legnépszerűbb bújási technikája. Lényege a Star Wars filmből jól ismert jeleneten alapul, melynek során Luke Skywalker, önjelölt főhős, egy valamilyen állat gyomrába bújik el valamiért. A játékos tehát ezesetben keres egy méretben megfelelő állatot és hasító szerszámmal felvágja azt, majd pedig a belsőségeket gondosan elrejtve elbújik az állat hasában. Disznóvágásokon ez a búvóhely nem feltétlen ajánlott, főleg a pörkölés miatt.
 
Három - A pánikszoba
 
Következzen Lali bácsi személyes kedvence, az egyik legjobb búvóhely, a pánikszoba. Kiváló rejtőzködési lehetőséget foglal magában ez a szoba, hiszen jobb esetben más nem is tud erről a szobáról, illetve konzerv készlettel is fel van töltve, tehát több napig bújkálhatunk. Valamint ha a hunyó sejti is, hogy hol vagyunk még ki kell nyitnia a pánikszoba ajtaját, ami igen csak nagy fejtörést okozhat egy átlagos hunyó számára.
 
Plusz egy - A barlang
 
Legutolsó rejtekhely tippünket egyik olvasónk küldte a osbinlad@alkai.da e-mail címről, viszont a barlang szón kívül nem nagyon értettünk meg mást. Ez van.
 
A fenti képből jól látszik, hogy bizony még a tehenek is szeretnek bújócskázni egy kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr423240879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása