A kengeru egy igazán különleges állat, szatyorral a hasán. Ez a szatyor sok féle célt szolgál, bár első sorban a kiskengurukat tartják benne, de olykor-olykor elemózsiát, talált aprópénzt, koalákat és szökött fegyenceket is elrejtenek benne.
 
A kenguru azonban mindezek ellenére egy igen jól nevelt és barátságos állat, legalábbis az állatkertekben így látszik. Szeret enni, inni, aludni és habár nem szeret, de kakilni is szokott. Kedvenc tápláléka a különféle gyümölcs és zöldségtálak, saláták, amelyeket bármikor hajlandó jóízűen elfogyasztani. Inni leginkább vizet szokott, de nem ritka az ausztriai (egyesek szerint osztrák) söröket fogyasztó, úgynevezett részeges kenguru sem. Vagy mégis?
 
El is érkeztünk bejegyzésünk azon részéhez, ahol is kiderül, hogy a kenguru valójában Ausztriából származik. Ebben az országban ugyanis vadon élnek és halnak, és az erdőkben, pusztákon és az esetlegesen előforduló rock és punk rendezvényeken töltik mindennapjaikat. Bizony, ez utóbbi is igaz rájuk, mivel a kenguru az egyik legjobban pogozó állat. 
Ezzel kapcsolatban egyébként szerkesztőségünk meg is kereste az Alvin és a mókusok frontemberét, akinek elfelejtettük a nevét, az interneten pedig így hirtelen nem sikerült megtalálnunk. Az ismeretlen nevű frontember azonban jó kedélyűen nyilatkozott Tonyónak, a brazil vendégmunkásunknak, aki mondjuk egy szót sem értett az egészből, de volt nála diktafon.
 
"Az van, hogy nem tudok a pogózó kengurukról sok mindent mondani, sajnálom. Bár tény, hogy én sok mindent láttam, sőt egyszer az is megesett velem, hogy valaki dróton rángatott. Máig se értem. Azt viszont mindenképpen el tudom mondani, hogy a Tolerancia Földjén voltunk fellépni, amikor azt hittük, hogy egy Kelet-Európai szuperhős van a rajongók között. Nagyon durván pogózott, csak úgy ütötte és lökte a többieket, nagyon szarul érintett minket, mert hát mi ilyenkor szoktunk sírni. Aztán vettük észre, hogy a kurva élet, ez egy kenguru. Próbáltunk úgy tenni, mintha mi se történt volna, sőt egy adandó másodpercben azt is megdumáltuk, hogy a végén majd meghajlunk. Csoda, hogy nem történt nagyobb gond. Viszont a történtek ellenére én még tükörbe tudok nézni."
 
A média egyébként elég visszhangos volt ettől a történettől, sőt a rajongók is követelik, hogy a zenekar neve változzon az Alvin és a kengurukra, mert az incidens következtében eggyel több kenguru rajong a csapatért, mint mókus.
 
Végül pedig mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a kenguruk otthoni tartásra teljesen alkalmatlanok, mivel nagyon sokat ugra-bugrálnak és leverik a cserepes növényeket, illetve nagyon könnyen összetűzésbe keveredhetünk az állatvédőkkel is, ha egy óvatlan pillanatban rálépünk a kenguru hosszú, hurkás farkára.
 
A fenti képen jól látszik, hogy a kicsi kenguruk, leginkább anyjuk segge mögött érzik biztonságban magukat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr523264844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása