A citromos Gösser óta, egyre több olyan sör jelenik meg, ami nem is sör, hanem gyümölcslével pancsolt akármi, legalábbis egyesek szerint. De nem szerintem. Szerintem van, ami egész jó, plusz nyitottnak kell lennünk a gyümölcsös ízű sörökre is, mert szegény sörgyárnak is meg kell élnie valamiből.

Ennek jegyében pedig gondoltam behörpintek egy Borsodi Friss almás különlegességet, ami tényleg jó, most a frissességbe azért nem mennék bele, de oltja a szomjat, ahogy azt illik. Mondjuk egy szépséghiba volt a dologba. 180 forintos fogyasztói ár helyett, 220-at fizettem - buzi ejnye-bejnye Spar. Plusz (ha már a Spar megvette őket) a 18 éves pénztáros aktívan érdeklődött az életkorom iránt is, nehogy aztán kiskorúan igyak, mert az mégsem járja... no de mindegy ezeken túl kell lépnem.

Szóval Borsodi Friss. A dobozt forgatva könnyedén elolvashatjuk, hogy mégis mit iszunk, mert azt tudni nem hátrány. Esetünkben az összetevők között szerepel a sör és az almaital, ami azért nem meglepő. Szerencsére étkezési sav és citromsav is van a dobozban. Azt is megtudhatjuk, hogy a termék opálosságát és az esetleges lerakódásokat a gyümölcsrostok okozzák, ezt akár el is hihetjük. Valamint fontos, hogy hűvös napfénytől védett helyen tároljuk, ezért is jó ha minél előbb megisszuk.

Bontásnál a doboz ugye szisszen, de ha előtte felrázzuk, akkor még szórakoztatóbb az egész. Felejthetetlen élmény az Ön és a környezetében élők számára is.

Egyébként az egész katyvasznak szénsavas almaital íze van és 2% a vé per vé. Nem jellemző a kesernyés utóíz és a dobozon látható tejbe dobott fél alma képe is élmény számba megy, ha úgy döntünk tökösek vagyunk és nem pohárból iszunk. 

Eddig amúgy fel se tűnt, hogy a Borsodi logóján egy ágaskodó ló van... mintha ezt láttuk volna már valahol... A doboz zöldes színe kellemes, és a felbukkanó piros tónusnak köszönhetően akkor sem kell megijednünk, ha véletlen nagy fűbe ejtjük a dobozt, a piros majd úgyis megcsillan és így könnyen rá lelünk. 

Kíváncsi vagyok, hogy meddig lesz a polcokon ez a változat. Mondjuk én a helyükben ezzel dolgoznék a citromosnak titulált fura ízű akármi helyett, mert az sajnos szar.

Valamelyik nap kipróbálom a grapefruitosat is, mondjuk ott a doboz színéről nekem a hányás jut eszembe, ez meg picit illúzióromboló, de a blogért minden.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr483008990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása