A madaraknak csőrük van. A kacsa egy madár. El is jutottunk mai szavunkhoz. A csőr egyébként nyelvújítási szó: cső + orr. Előtte csak kacsacsőorrnak hívták, ami valljuk be fura. De csak azért, mert nem azt szoktuk meg.

A kacsacsőr sok mindenre jó és leginkább kacsákon fordul elő. A kacsacsőr tulajdonképpen egy száj, azzal esznek a kacsák. De nem csak esznek, hanem tisztálkodni is tudnak vele (ezt hívják tollászkodásnak, a lányok is tudnak ilyet, nekik kacsacsőr sem kell hozzá). A kacsacsőr csipkedésre is kiválóan alkalmas, akit már csípet meg kacsa az pontosan tudja miről van most szó. A kacsa nem azért csíp, mert egy büdös paraszt, mint a szúnyogok, hanem azért mert fél.

Ha jól tudom a kacsacsőrben vannak ilyen kis recék, mert azok kellenek bele. Bár igazából ezt már régen tanultam, most meg nem volt kedvem rákeresni a neten.

A kacsacsőr a matematikában is ismert jelenség. Egyesek pipicsőrnek nevezik, de ez hazugság és csak a pipifetisiszták terjesztik. Fúj.
A kacsacsőrt egyes matematika tanárok tévesen relációs jelnek is nevezik. Ez is hazugság. Csak azért mondják, mert nem volt gyerekszobájuk és elakarják venni a gyerekek örömét. Ez pedig nem szép dolog. Azt is mondhatnám, hogy faszság, de az talán túlzás lenne.
A kacsacsőr használata a matematikában roppant egyszerű, és könnyedén kideríthetjük, hogy mondjuk melyik szám a nagyobb:
Példa: 5<20 ; 4>1
A kacsacsőr mindig a nagyobbat akarja bekapni. Igen... ez némelyik lányra is jellemző, de ez csak a babapöcsűeket zavarja.
A kacsacsőr csak jobbra és balra mutathat, tehát ez: ^ nem kacsacsőr, ez háztető, csak nincs kéménye, mert padlófűtéses ház házteteje.

A kacsacsőr fontos tulajdonsága továbbá, hogy egy kacsa van mögötte. Ha esetleg nincs, akkor baj van.
Az ügyesebbek papírból és különféle anyagokból készíthetnek maguknak kacsacsőrt. Mondjuk farsangkor. Egyébként minek?

Manapság némely nők körében is divat a kacsacsőr-száj (pl. Voksán Virág), de ők valószínűleg pornóznak. Ne ítéljük el őket ezért. Válság van, kell a pénz.

Végül pedig itt egy kacsacsőr, egy kacsával, akinek feldagadt az arca és most éppen orvoshoz megy. Nem én rajzoltam. De jobb ez így.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr13013274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása