A léggömb egy olyan dolog, aminek gyakorlati haszna nincs. De tényleg. Nem leszünk tőle se szebbek, se gazdagabbak és a farkunk se lesz nagyobb, szóval ne is dugdossa bele senki.

A léggömb annyit tud, hogy lehet szép és akkor szerencsénk van, de vannak kifejezetten buta, ronda léggömbök. Gratulálok a készítőjüknek.

Egyébként a léggömb esetében egy dekorációs elemről beszélhetünk, az emberek felfújják őket és vagy egymagában vagy több magában kirakják valahová és örülnek neki, hogy ott van. A végén pedig kidurrantják és kidobják. Igen a léggömb ki tud durranni. Ez egy felettébb renitens szokás, ugyanis ez ijesztő tud lenni és hangos is, alvó csecsemők közelében semmiképpen ne fújjunk léggömböt. Veszélyes.

A léggömb másik neve az, hogy lufi. Ennek a szónak az égadta világon nincs semmi értelme. Mondjuk gyerekek szájából aranyosan hangzik, de ennyi.

A gyerekek egyébként imádják a lufikat, léggömböket. Már-már betegesen. De miért, kérdem én. A lufiárusok ezt ki is használják... így próbálnak a gyerekek közelébe férkőzni. Már odáig merészkedtek, hogy kedvenc mesehőseinket is lufiba öntik és felfújják hidrogénnel. Na ja ez a másik, annyi nincs bennük, hogy felfújják tüdőből. Segédeszközöket használnak hozzá. Szánalmas.
De visszatérve a lufiárusokhoz. Perverzek mind, felfújják a gumit, majd kisgyereknek adják pénzért. Ez rosszabb, mint a gyermekmunka. Abból legalább megtanulják, hogy az élet nem piskóta.

Fontos tehát tudatosítani kisgyerekeinkben, hogy:
1. Ne ülj idegenek kocsijába.
2. Ne vegyél lufit a mosolygós árustól.
Mindkettőből baj lehet. Kedves szülők, azt hiszik, hogy a lufiárusoknak nincs hátsószándékuk és pöcsük. Hát van. Még a lufiárus nőknek is. Bizony.

A léggömb egyébként az oxigén készlet fogyásáért is felelős, mert rabul ejti a levegőt a belsejében. Mocskos összeesküvés ez az egész, én mondom.

A lufik legnagyobb ellenségei a tűk. Évszázados harc van közöttük, ami egy igen egyszerű ok miatt robbant ki: Mi volt előbb a tű vagy a lufi?

Vigyázzunk hát a lufikkal és léggömbökkel, mert nem tudhatjuk mi forog levegővel teli belsejükben.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

A képen megszámlálhatatlanul sok lufi van. Aki meg tudja számolni, az igazán büszke lehet magára.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr583056149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása