Ha jól rémlik a múlthéten azt ígértem, hogy ezúttal nem horror filmet hozok. Nos igyekszem tartani a szavamat, és ezért egy krimi beütésű thrillert, vagy egy thriller beütésű krimit hoztam. Igen tudom, ez elég közel áll a horrorhoz, de pont a hétvégén néztem meg ezt a kis két órás filmet és gondoltam a legjobb lesz ha a friss élményt felhasználva ajánlom is nektek.

A mai filmünk nem mai gyerek, csak hogy szó ismételjek. Egy 1996-os darabról van szó. Egy filmről, ami arra a kérdésre adja meg a választ, hogy mit képes megtenni Mel Gibson, ha Gary Sinise elrabolja a gyerekét. Igazából ezzel a kis mondattal körülbelül össze is foglaltam a film lényegét, de mivel ez így rövid lenne, ezért teszek egy kis kiegészítést.

Szóval a dolog úgy néz ki, hogy adott egy Mel Gibson, aki ez esetben a Tom Mullen fedőnevet viseli. Azt kell róla tudnunk, hogy ügyesen evickélve felépített egy repülőtársaságot, ami a 4. legnagyobb ilyen társaság Amerikában. Sajnos egyébként repülőt még csak nem is látunk a filmben, viszont társaságot annál inkább, még hozzá egy ilyen rossz arcú fiúkból és egy odakeveredett lányból összeállva. Ugyanis a kis csapat úgy dönt jól elrabolja Tom Mullen fiacskáját, hogy aztán váltságdíjat kérjenek érte, mert hát van ott pénz dögivel és ez elég nyomós érv. Egyébként még nem említettem, de a film találóan a Váltságdíj címet viseli, ezen kis esemény apropóján. Szóval a gonosztevők gond nélkül viszik véghez a tervüket. Míg Mel Gibson valakivel beszélget elrabolják a srácot, mindezt olyan gyorsan, hogy még az operatőr is lemarad, mivel pont akkor sétál el az oszlop mögött, lemaradva emiatt az elrablás pillanatáról.

Picit később már megy is a hívás, hogy 2 millió dollár a csereösszeg, természetesen amolyan igazi rosszfiúsan jelöletlen bankjegyekkel. Persze ha a rendőrségnek szólnak a fiú meghal, ha az FBInak szólnak a fiú meghal, ha nem fizetnek a fiú meghal és még sorolhatnám. Szóval kis főhősünknek egészen rosszak az esélyei
.
A szülők aztán a fenyegetéssel mit sem törődve csak értesítik az FBI-t, akik meg is érkeznek, és bénáznak egy sort, mert a gonoszok agyafúrtak, ám de aztán mégis csak elnyerik méltó büntetésüket, mert jaj annak aki deviánsan viselkedik.

Nagyjából így néz ki a filmünk, mindenféle meglepetés, vagy csavar nélkül zajlik az esemény, néha picit lassan, de azért semmiképpen nem unalmasan. A külön jó dolog, hogy ha valakire rálőnek akkor nem csak elesik, amolyan olcsó akció filmesen, hanem vér is fröccsen, néha talán már a biológiából tanultaknál is több, de ugye az alkotói szabadság az magyarázatot adhat erre is.

A szereplők közül Mel Gibsont és Gary Siniset már említettem, de ott van még a feleséget alakító Rene Russo is, de az elrabolt kisfiút Brawley Nolte-t is megemlíthetjük már csak, azért is mert Nick Nolte fiáról van szó, aki ezúttal kölcsönbe kerül Gibsonékhoz.

A filmmel kapcsolatban egyébként meg említhetjük, hogy egy remake-ről van szó, mivel, hogy 1956-ban már hasonló címmel elkészült egy film és bizony a sztori is kísértetiesen hasonló volt. Csak ugye történt egy kis modernizáció.

A rendezés egyébként Ron Howardhoz köthető, aki színészként is feltűnt sok filmben, de a rendezésbe is odatette magát, hozzá köthető például az űrhajós Apollo-13, de a tűzet oltós lánglovagok is, az öregedő Tom Hankses Angyalok és démonok és a Da-vinci kód, illetve a Frost/Nixon névre hallgató politikai dráma is két évvel ezelőttről. Bár még lehetne egy csomó címet mondani, de majd neten utána néztek. Legyen ez a házi feladat, illetve tessék meglesni a Váltságdíjat, ha esetleg eddig nem tettétek volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr623074121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása