A faszállítás egy igen érdekes munka. Általában a férfiak foglalkoznak ezzel, hiszen ők már gyerekkorukban és könnyedén gyakorolhatták a faszállítást. Ennek ellenére azonban a faszállítók között szép számmal találunk nőket is. Ők általában az interneten hirdetik a szolgáltatásukat, de olykor-olykor az útszéléről szólítják le a kamionosokat, hiszen sose lehet tudni, hogy kell-e nekik segítség a faszállításban.

Az az igazság, hogy a faszállítás gyakorlását nem lehet elkezdeni elég korán, hiszen ebben a szakmában különösen fontos a tapasztalat. Persze van, aki könnyen belejön és gyorsan tanul, esetleg másoktól, vagy a tévéből, hiszen némely adók kifejezetten faszállítós filmek, valóságshowk vetítésével foglalkoznak.

Van, aki semmiképpen nem foglalkozna faszállítással, ők túl monotonnak tartják ezt a munkát, hogy csak fel és le kell mozogni, olykor egész éjszaka is, a fizetség meg ezzel szemben geci kevés.

Egyébként egy ősrégi foglakozásról beszélhetünk, hiszen már az ősemberek is keményen űzték a faszállítást, muszáj is volt nekik, hiszen faszállítás nélkül nem maradt volna fent az emberi faj.

A faszállítók mindenfélét bevállalnak, nem túl finnyások, hiszen tudják, hogy fontos munka az övék, és addig kell odatenni magukat, amíg bírják szuflával.

Van egyébként olyan is, aki hobbiból csinálja a faszállítást, ő nem kér érte pénzt, tulajdonképpen azért csinálja mert szereti csinálni és tudja, hogy ezzel másokon is segít.

A faszállítás egyébként egy nagyon nagyon felelősségteljes munka, hiszen a faszállító kamiont vezetni nem könnyű.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr223096701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása