A devizahitel egy szinonima szó, a jelentése leginkább a szopáséhoz áll közel. Szopni pedig nem jó dolog, na persze kivéve, ha valaki szereti, de a devizahitelt senki se szereti.

A devizahitelt a bankok (egyesek szerint a zsidók) találták fel, még hozzá aznap, amikor úgy döntöttek ügyfeleik már nem szopnak eleget. Persze most felmerülhet bennünk a kérdés, hogy a bank egy bordélyház, ahol a bankigazgatók a madamok? Csányi Sándor tagadja, de azért lássuk be elég huncut a mosolya.

Devizahitelt felvenni tehát badarság, de az emberek olykor mégis kénytelenek badarságot tenni, köszönhetően az adott ország kormányának. Szerencsére Magyarország kormánya nem ilyen, ők aztán kitesznek magukért és nem hajszolják polgáraikat a devizahitel útvesztőibe. Ők aztán soha. Az előbbi két mondatban pedig nyoma sincs iróniának. Sőt az előbbiben se.

Devizahitelről egyébként akkor beszélhetünk, ha valaki nem a saját országa pénzében vesz fel hitelt. A Jobbik szerint ez hazaárulás, de hát ők hajlamosok elragadtatni magukat. A pénzt aztán már az adott ország hivatalos pénznemében folyósítják, de a tartozás nyilvántartása már bizony valami fantázia szülte pénzben és árfolyamon történik.

Érdekes tény, hogy az MNB nem szereti a devizahitelt, pedig az MNB egy bank, persze az is lehet, hogy csak megjátssza. Ezt sose tudjuk meg. Az MNB egyébként egy mozaikszó, amely a Magunknak-akarjuk-a-pénzt Nem-nektek Bank szavak kezdőbetűiből áll össze. Bizony. Nem én találtam ki.

A devizahitel mértéke egyébként két dologtól függ, az árfolyam ingadozástól és attól, hogy a pénzéhes hiénák mit szeretnének. Érdekes dolog, hogy ebbe már az állatok is beleszólnak. Nem túl etikus ez, bár tény, hogy páran levadásznák őket.

A fenti képen Felipe Massa, az ismert brazil autószerelő éppen kedvenc Piroska jelmezében szentségel az árfolyam ingadozás okán.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr383165208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása