A masiniszta egy igazán jó foglalkozás, főleg azoknak, akik szeretnek elöl ülni. Kazahsztáni kutatók ugyanis felfedezték, hogy valóban azok mennek masinisztának, akiknek gyerek korukban a szüleik például nem engedték meg, hogy az autóban elöl üljenek, vagy egy láncon húzták őket a kocsi után. A masinizmus, mint foglalkozás a vonatokkal egyidős, mivel, hogy a vonat vezetést értjük alatta.

Ez egy igen felelősség teljes munka, mert a vonaton sok az utas, főleg Indiában. Illetve meg kell említenünk azt is, hogy annak ellenére, hogy a vont a síneken száguld, még is csak nem olyan könnyű, ellenben nehéz masinisztának lenni. A vonattal ugyanis időben tudni kell fékezni és az se mindegy, hogy a vezető mikor nyomkodja azt az ijesztő hangot kiadó izét, amit természetesen a MÁV-nál is így hívnak.

A masiniszták nagy része egyébként a MÁV-hoz tartozik, ott születtek és ott is dolgoznak, addig amíg meg nem unják az útvonalakat. A MÁV a Magyar Állami Vasutak, ami azért is fura, mert ezt még nem adták el külföldieknek. De, ami késik nem múlik.

Az előbbiek ellenére, azért vannak olyan masiniszták is, akik nem a MÁV-hoz tartoznak, őket szabadon le lehet igazolni, főleg vonatrablásoknál játszhatnak nagy szerepet, de a makettvasutakat is ügyesen eltudják vezetni.

Érdekes tény továbbá, hogy minden masinisztához tartozik egy krumplifejű palacsinta, bármi is legyen az. Ez a palacsinta többnyire a vonat hátuljában utazik, és az esetek túlnyomó részében senki nem eszi meg őtet.

A masiniszták által vezettet vonat egyébként több részből áll. Ott van például a vonat belső és külső része, a kerekek meg a többi vasdarab. A masiniszták persze ennek mindnek tudják a nevét, sőt mi több a defektes kereket is villám gyorsan ki tudják cserélni.

Egy nem túl régi felmérés szerint a masiniszták kedvenc szava a sorompó, illetve a sihuhuhuhu, harmadik helyen pedig a vágányok szó áll.

A mellékelt képen látható masiniszta igazából nem is masiniszta.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr843206291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása