Magyarországon rengeteg szép szakma van, ezek közé a szakmák közé tartozik a fáradhatatlan álláskereső is. Ők azok, akik a nap 24 órájában állást keresnek, és nagyon jó viszonyt ápolnak kollégáikkal, a deles buszokon dolgozó ülés keresőkkel.

Ez a munka a jó strapabírású emberek körében terjedt el, ezért leginkább a fiatalabbakra és középkorúakra jellemző. Nap hosszat csak keresik az állást, és amikor megtalálják igazán boldogok és büszkék lesznek magukra.

Az álláskeresés egyébként nem is olyan régi szakma itt Magyarországon, ugyanis az utóbbi időben jelent meg, elsőként Budapesten. Történt ugyanis, hogy egy augusztus 20-ai budapesti tűzijáték során több ezer álláskereső lepte el a Duna partját és környékét, állást keresve, hogy a legjobb helyről nézzék a tűzijátékot.

Az álláskeresők száma ezek után megnőtt az országban és ezzel együtt természetesen egyre elterjedtebb is lett. Ma már bárhol találkozhatunk álláskeresőkkel, persze leginkább koncerteken, zsúfolt rendezvényeken vagy akár a discokban is.

Közös jellemzője az álláskeresőknek, hogy ha egyszer találtak egy állást, akkor onnan viszonylag nehéz kirobbantani őket és eléggé ragaszkodnak hozzá. Leginkább úgy érvelnek, hogy "Én voltam itt előbb!", ami lássuk be igencsak megkérdőjelezhetetlen igazság.

Szintén jellemző az is, hogy a munkanélküliek egy része az állás keresésben találja meg azt a foglalkozást, ami ideig-óráig megfelel nekik, de Magyarországon nem ritka az sem, hogy egyes munkanélküliek akár hosszú évekig is álláskeresők lesznek.

"Szép szakma ez, jaj be szép!" - ahogy az álláskeresők jelmondata is hangzik. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy ezt ők szívből lélekből csinálják, hiszen ha lenne más, akkor nem ezzel foglalkoznának.

A képen jól látszik, hogy az álláskeresők szeretnek nagyítót is használni munkájuk során.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr863217668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása