A mai napon a blog szerkesztőségének egyik kedvenc ételét fogjuk elkészíteni. Ami igazából nem is a kedvenc ételünk, de a fizetésünkből erre telik a leginkább. A zsíros kenyér azonban több annál ami, ugyanis egy tradicionálisan jó, finom és zsír kaja a zsíros kenyér. Elkészítése nem igényel nagy szaktudást, habár az előképzettség sosem árt, hiszen úgy könnyebb fog menni.

A zsíros kenyér minden népcsoport és kaszt által szívesen majszolt étel, télen-nyáron, tavasszal és ősszel is. Elkészítéséhez nincs szükségünk gáztűzhelyre, serpenyőre vagy akár arra a fura alakú kanálra sem, ami lehet, hogy villa. 
 
A hozzávalók listája is igen csekély, hiszen mindössze két fő hozzávalóról beszélhetünk. Az egyik a zsír, amit általában a zsíros bödönben kell keresnünk, de akár zsírleszívó üzemek környékén is próbálkozhatunk ha van hozzá gusztusunk. A zsír alapvető élelmiszer, minden magyar háztartásban megtalálható, ha máshol nem hát a háztartást vezetőn. 
Fontos azonban, hogy a sok zsírtól dagadt leszünk és zsírosak, ugyanis ahogy a mondás tartja: "Zsír zsírt szül!" Persze nem kell ezzel foglalkozni, hiszen a dagadtak is ugyanúgy a társadalom tagjai, bármit is sugall a VIVA.
 
A zsíron kívül szükségünk van még kenyérre is, ami szintén hízlal, de hát a pékeknek is meg kell élnie valamiből. A kenyeret tehát a pékek csinálják. Ahogy az ismert találós kérdés is utal rá: "Sző fon, nem takács, mi az?" Hát pék. Vagy valami ilyesmi. 
 
Miután ezeket az eszközöket beszereztük már csak egy késre van szükségünk, amivel a zsírt felvisszük a kenyérre rétegesen. A kenést ízlés szerint vihetjük véghez, ám de nem ajánlott 3 ujjnál vastagabbra kenni, mert az egyrészről undorító, másrészről pedig mégis csak zsír.
 
Az így elkészített ételt aztán megbolondíhatjuk még egy-két dologgal. Például pirospaprikát, cukrot, vagy kakaót szórhatunk a tetejére, de töltött káposztát is főzhetünk mellé, habár az elég macerás. 
 
A zsíros kenyér egyébként üzleti összejöveteleken is kiváló ételféleség, ugyanis táplál, ugyanakkor dekoratív is, mint az állat.
 
A fenti képen zsír látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr223238088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása