A portörlés egy igen unalmas, ám de ugyanakkor fokozottan fontos házimunka. A portörlés segítségével könnyedén megszabadulhatunk az oda nem illő, felesleges és mindent belepő portól.
 
A helyzet az, hogy a tudósok nem találnak magyarázatot arra, hogy a por mégis honnan a csudából származik, ezért hát el kell fogadnunk azt a tényt, hogy a por volt, van és lesz, de ez ellen védekezhetünk és tulajdonképpen harcba szállhatunk a porról.
 
Mielőtt azonban kitérnénk erre, mindenképpen ejtenünk kell pár szót a porról. A por egy mikroszkópikus élőlény, amely osztódással szaporodik, általában akkor, amikor senki nem látja. Ebből természetesen következik, hogy a por elég prűd és szégyenlős életforma. Leginkább berendezési tárgyakkal táplálkozik, de mindent ellep és mikor ez megtörtént azonnal növekedésbe kezd.
 
A por képes csapatot alkotni és e hatalmas egységet kihasználva az ágyak alá és különféle rejtekhelyekre bebújni, ahol aztán akár évekig is vár a megfelelő alkalomra, hogy csináljon valami nagyon gonoszat. Ezeket a por egységeket a köznyelv porcicának nevezi. Nem nyávognak, vagy ha mégis, akkor orvul megtámadták az igazi macskát, következésképpen a porcicák nem túl etikus jószágok.
 
A pornak egyébként tulajdonképpen nem létezik gyenge pontja, természetesen időlegesen sikereket érhetünk el ellenük, de hosszútávon úgyis a porok győznek, akkor is ha beledöglünk. A por egyébként is tovább él.
 
Most pedig aztán el is érkeztünk mai témánkhoz, ugyanis a por elleni ádász küzdelem egyik legjobb módszere  a portörlés. (Egyes primitív népek előszeretettel alkalmazzák a por elfújását, de az nem jó, mert a por így hamarabb visszajön, mint azt gondolnánk, illetve a por kitakarása szőnyegekkel sem túl kifizetődő megoldás, mert a szőnyeg alatti rejtekben a por csak jobban szaporodik.)
 
Ez a munkafolyamat nem igényel mást, csak egy kezet, egy csapot és egy törlő alkalmatosságot, ami lehet rongy, ruhadarab, például édesanyánk pólója, illetve kézbe illő aranyhörcsög is. 
Miután kiválasztottuk a megfelőle törlő eszközt nyissuk meg a csapot és kezünkkel helyezzük a törlő eszközt a leömlő vízsugárba, egészen addig míg a törlő eszköz jó csucsogós nem lesz. Ezután pedig erőteljes csavaró mozdulattal csavarjuk ki a törlő alkalmatosságot, annyira, hogy az csak nedves legyen. Az aranyhörcsögöt nem muszáj, sőt tilos is csavarni, az úgyis automatikusan kirázza magát, ám tisztában kell lennünk vele, hogy erős igénybevétel esetén a hörcsög sajnos elpusztul (de levesbe még ekkor is kiváló).
 
A következő lépés pedig nem más, mint a porosnak ítélt felületek letörlése, amit egészen addig kell végeznünk, míg a por el nem tűnik. Ügyeljünk arra, hogy mindenképpen minden porosnak ítélt felületet tisztára töröljünk, különben szart sem ér, amit csinálunk.
 
A portörlést legalább hetente egyszer végezzük el, illetve amikor vendégek jönnek mindig. Az alacsony területek törlését a kis gyerekek is eltudják végezni, sőt ők még élvezik is. Az általuk eltört berendezési tárgyak után semmiképpen se adjunk nekik kettőnél több pofont. 
 
A képen látható néni éppen port töröl. Ön szúrná?

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr833249343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása