Nem rég írtam egy horrorfilmről, ami kellemes csalódás volt számomra. Most itt egy másik film, ami ezúttal egy akció-thriller Jude Law és Forest Whitaker főszereplésével. Mondjuk a kritikákat elnézve nem feltétlen egy közönség kedvenc a film, bár nekem kifejezetten tetszett.

A két főszereplő az Union nevű cégnek dolgozik, amolyan szerv behajtók, ugyanis az Union mesterséges szervek beültetésével foglalkozik. Ezek a szervek pedig annyira jók, hogy arra már nincsenek szavak, viszont kurva drágák. Ha valaki pedig nem tud fizetni akkor a szerv behajtók szépen visszaveszik az adott szervet.

A Remy-t alakító Jude Law az egyik legjobb a szakmájában, amit az is jelez, hogy öt csík is van a nyakára tetoválva, az meg ugye gombócból is sok. Ám de egyszer beüt a ménkű... az egyik szerv visszavétel nem sikerül túl jól, Remy barátunkat eléggé hazavágja a defibrillátor, olyannyira hogy hősünk sajnos maga is az Union egyik mesterséges szervére szorul. A bökkenő ezzel csak az, hogy Remy igencsak pénz híján van és hamar fel is kerül a végrehajtók listájára.

Igen tudom... láttuk ezt már ezerszer, csak más sztorival, de igazából ugyanezzel a sztorival is biztos... aztán akad bőven kérdés is... például Remy mi a picsáért nem kapja meg ingyen a szervet, ha már úgyis a legjobb emberről van szó? Vagy miért nem pereli be a céget? Meg egyáltalán, a baleset után, hogy hogy nem tud tovább embereket öldösni? De szerintem kár is kötözködni, igazából egy akció filmről beszélünk, nem pedig egy dokumentumfilmről, vagy a logika játékról...

Egyébként is szerintem a film nem is nagyon akar többnek látszani annál, mint ami. Futurisztikus akció film, amihez popcorn való (vajas popcorn). Jó persze talán próbálja nekünk picit azt sugallni, hogy az ilyen cégek, hogy rátelepednek az emberre, hogy mi lesz ha adósság spirálba keveredünk... és ha nem is egy Union típusú cég, de a bankok kicsinálják szegény embereket. Bele lehet magyarázni.

Na de akció-thrillerként a film kifejezetten jól teljesít, engem egyedül a látványosan CGI vér zavart, de annak is biztos meg volt az oka.

Igazából ezt is nagyon tudom ajánlani, persze nem a kötözködősöknek, hanem azoknak akik szeretnek jót szórakozni egy akciófilmen, amibe nem a logikát kell keresni. Ilyen téren egyébként az Eredettel is lehet kötekedni, mert igazából nincs is olyan, mint ami ott volt, meg héé, hát Batman se létezik, nem hogy a motorja... szóval nem kell sznobnak lenni.

Itthon egyébként a Végrehajtók nem került a mozikba, mondjuk valószínűleg azért, mert Amerikában is elég szarul teljesített.... mondjuk magánvélemény, de van olyan jó, mint a Rohanás (sőt), azt meg itthon is leadták moziban. Persze gondolom ez a kiadótól, meg a zsidóktól is függ... na mindegy, DVD-n már kijött, az a lényeg.

Ja és igen, Stohl Buci lett Jude Law szinkronhangja. Én éreztem is a többi hangon, hogy oké-oké, együtt dolgoznak vele, de nem kérik meg, hogy vigye őket haza kocsival. Muhahaha.

Pontokba öntve: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr193041555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása