Egyre korábban sötétedős szép estét mindenkinek. Nagyon haladunk bele az őszbe, sőt mit őszbe, már lassan a télbe és ennek folyományaként egyre hamarabb sötétedik és így félve téblábolok minden este hazafelé a nem túl jól meg közvilágított utcánkba, macska nyávogások és sündisznó motozások közepette. Bár ugye ennek is meg van a varázsa.

Csak úgy mint annak a filmnek, amit mára hoztam. A dög 3. A cím nem annyira utal varázslatra, sőt mi több közönséges és ijesztő, de nem úgy a film. Ugye mivel a 3as szám esetünkben a darabszámra utal, így jogosan gondolhatjátok, hogy de hát volt itt előtte már két rész. Nos a pirost pont jár, mert valóban ez a helyzet. Az első rész még 2005-ben készült el. Kis költségvetés és egészen nagy siker jellemezte, köszönhetően a jól eltalált humoros részeknek és kellően véres és végtagokkal tarkított darabolósabb részeknek. A történt nem volt túl eredeti, de mivel a film nem is igazán vette magát komolyan, így azt hiszem ezt nem róhatjuk fel negatívumként.

A sztori a következő adott egy ivó, ahol x számú ember múlatja az időt, egyszer csak beront pár alak, véresen, fegyveresen és látszik rajtuk, hogy nem nyúlra vadásztak. Azonban hőseinknek szusszanni sincs idejük mivel a kocsmát azon nyomban ostrom alá veszik és kezdődik is az éjszakába nyúló tivornya, aminek a lényege a túlélés.

A második rész, aztán ott folytatódott, ahol az első abba maradt, habár a valóságban 3 évvel később készült el, alcímként pedig a vidáman hangzó Darálós pillanatok-at kapta.
Aztán tavaly jött a 3. rész, még több humorral, még több vérrel és még több repkedő végtaggal. A jó hír pedig, az, hogy október 7.-én idehaza is kiadták a 3. részt DVD-n, ami a Boldog befejezés címet viseli. Hőseink ismét szembe szállnak a döggel, hogy végleg elpusztítsák azt, és az árulkodó alcímet elnézve, talán ezúttal végleg sikerrel járnak.

Egyébként érdekesség a dög filmekkel kapcsolatban, hogy egy kezdő rendező nevéhez fűőödik az elkészítése, egész konkrétan John Gulagerről van szó, ami pedig ebben érdekes, hogy mégis egészen nagy nevek voltak, akik Gulager mögé álltak, például Ben Affleck, Matt Damon, és a hamarosan 3D-s horrorral előrukkoló, illetve a Sikoly trilógiát kiagyaló Wes Craven.

A forgatókönyv egyébként mind 3 dög film esetében Marcus Dunstan és Patrick Melton keze munkája, akik egy már egészen jól összeszokott párost alkotnak, hiszen a darabolós Fűrész írásában a 4. rész óta vesznek részt és a hamarosan mozikba kerülő 3D-s Fűrész is a két úriemberhez köthető.

De most mindenekelőtt Dög 3. - Boldog befejezés, legyen ez a hétvégi házi feladat, jövőhétre meg ígérem valami kevésbé vérben tocsogós és szörnyektől hemzsegő filmmel készülök.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr573074130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása