A buddhizmus egy igazán érdekes szó, hiszen két d betű is van benne, ráadásul egymás mellett. A buddhizmus egy világnézet, de egy picit vallási irányzat is. Buddha találta ki és önző módon nem az anyjáról, hanem saját magáról nevezte el.

Buddha dagadt volt és szeretett ülni, a legtöbb szobor legalábbis így örökítette meg, de Buddha ebbe beletörődött, mert úgy sem tehetett mást, hisz addigra már meghalt.

Buddha úgy vélte, hogy a hinduizmus egy baromság és majd ő kitalál valami jobbat. A kis hitetlen nem hitt az újjászületésben, de a csokis fánkot szerette.

A buddhizmus lényege az, hogy a követői elérjék a Nirvana állapotát. Kurt Cobainnek majdnem sikerült.

A buddhizmus követőit logikus módon buddhistáknak nevezzük, ez a név nem olyan menő, mint a Fekete Sereg, de a buddhisták nem is szeretnek menőzni. Nem ez motiválja őket.
Fontos tudni, hogy a buddhizmusnak több ága van és a világ sok táján vannak követői. Tibetben is, ami pedig elég magasan van. Az ottani vallási vezető a Dalai Láma. Ő nem egy állat, mondjuk néha tényleg köpköd.

A buddhisták általában kopaszok és narancssárga ruhákban flangálnak. Legalábbis a filmekben. Fideszesek lennének? Ezt bizony nem tudhatjuk, de ha Orbán Viktort kérdezik, mindig csak somolyog, ez pedig egy jel lehet.

A buddhizmus követői elég boldogok, általában mosolyognak és huncutok. Ha minden igaz az igazi buddhisták ritkán találkoznak nővel és csak férfiak vannak egymás között, ez mondjuk picit buzis, de ha őket nem zavarja, minket se zavarjon.

 

A képen jól látható, hogy a buddhisták mindennél jobban szeretnek elefántot simogatni, ezért akár hosszú sorokba is állnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztantudom.blog.hu/api/trackback/id/tr783111309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása